Autorica bestselera New York Timesa i globalnog književnog fenomena "Djevojka u vlaku" vraća se s novim romanom "U vodu", vrhunskim psihološkim trilerom. Roman se odlikuje izvanredno nadarenim pripovijedanjem, kao i spisateljičinim razumijevanjem dubokih ljudskih emocija kojim je osvojila milijune čitatelja pri samom izlasku knjige

paula hawkins u vodu

Dvije čitateljice koje na poklon dobivaju novi bestseler Paule Hawkins "U vodu", su:

VLATKA HANZIR, ZAGREB

Autorica Paula Hawkins ponosno je istaknula da se nije htjela nadovezati na prethodni uspjeh i da je htjela napisati nešto sasvim drugačije. Čini se da je taj recept uspješan, jer se pomama za knjigom upalila i prije samog izlaska knjige na tržište i još uvijek – ne jenjava!  Svojim je prvi romanom učinila nešto nevjerojatno – poharala je sve liste najčitanijih knjiga i dobila status majstorice psiholoških zapleta zajedno s Gillian Flynn.

Sam uvod u roman je poprilično šokantan: čitatelj može naslutiti da je na dnu rijeke pronađen leš žene. Samohranu majku pronašli su mrtvu u rijeci koja teče kroz gradić. Ranije tog ljeta, osjetljiva tinejdžerica dočekala je istu sudbinu. Njih dvije nisu prve žene koje su umrle u tim tamnim vodama, ali njihove smrti uznemirile su rijeku i njezinu povijest i iskopale davno potopljene tajne.

Iza utopljenice ostala je usamljena petnaestogodišnja kći. Bez oca i majke, i sad bez ijednog prijatelja, našla se na skrbi majčine sestre Jules, koja se nakon dužeg vremena vraća u svoj rodni grad nakon samoubojstva svoje sestre od koje se udaljila. Preuzima brigu nad svojom nećakinjom i kućom koja je uznemiruje, podsjeća na prošlost i na duboko zakopane tajne. Jules ne može vjerovati da je njezina sestra, koja je bila strastvena plivačica, počinila samoubojstvo skokom s litice u vodu.

Roman je pisan iz više različitih perspektiva, točnije njih 10, što stvara efekt slaganja puzlli, koje je potrebno pažljivo i mudro spojiti u konačnu „sliku“. Svako poglavlje i svaki narator donosi novo svjetlo na ono što smo u tom trenutku mislili i podrazumijevali. U trenutku kad pomislite da ste pohvatali sve konce ove priče, samo ste zagrebli površinu. U ovom fikcionalnom gradu Beckfordu svatko ima tajne, a što dublje krenete u potragu za njima, to je vjerojatnije da ćete se izgubiti u mraku.  Stoga, ovaj će triler opovrgnuti sve vaše pretpostavke o žanru za koji ste mislili da sve znate.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.