Preminula je Tina Tuner u 84. godini života. Prije četiri godine, baš negdje oko njenog 80. rođendana u Biblioteci Čitaj knjigu izdali smo njezinu životnu priču. Tina je bila fascinantna žena, soul, R&B, dance, disco, pop&rock pjevačica, glumica i plesačica. Časopis Rolling Stones stavio je TInu na listu Besmrtnika - najvećih izvođača svih vremena. Dobitnica je 12 Grammy Award nagrada a prodala je više od 250 milijuna albuma

tina turner moja ljubavna prica

U svojoj dramatičnoj autobiografiji “Moja ljubavna priča” Tina govori o doista izvanrednom životu punom uspona i padova. Knjiga obuhvaća njene rane godine branja pamuka u Nutbushu (država Tennessee), sve do uspona na glazbeni tron s Ikeom Turnerom i konačno do njezinog fenomenalnog uspjeha u 80-ima. Tina iskreno ispituje osobnu povijest od svojih najmračnijih dana sve do najsretnijih trenutaka i svojim iskrenim i srčanim glasom nam otkriva kako su joj ljubav i transplantacija bubrega spasili život – i kako je pri tome njezin sadašnji suprug Erwin Bach podnio nevjerojatnu osobnu žrtvu. Priča nam i kako se suočila s tragičnim samoubojstvom svog sina, kako ju je bivši suprug Ike Turner prisilio da u prvoj bračnoj noći posjeti bordel i kako joj je Ike Turner sipao vruću kavu na lice, uzrokujući opekline trećeg stupnja.

Saznat ćemo i zašto se pokušala ubiti zbog Ikeinih brojnih ljubavnica. Tu je i trenutak kada ju je David Bowie učinio zvijezdom, trenutak kad joj je Mick Jagger raskopčao suknju i mnogo više.

“Moja ljubavna priča” (My Love Story) spoj je snage, energije, srca i duše i predstavljaju privlačne iznenađujuće memoare koji su jednako nezaboravni i zabavni kao i svaki od njenih najvećih hitova. Tina prvi puta opisuje cijelu priču koju je napisala s američkom najprodavanijom autoricom Deborah Davis i njemačkim novinarom i autorom Dominikom Wichmannom. Tina opširno izvještava o svom životu i radu u kontekstu 12 poglavlja. Bez zadrške preispituje svoju intimnu prošlost – sve poraze i pobjede i sve ono ostalo između. Dijeli s nama svoja sjećanja na dane na pozornici s najvećim imenima glazbene industrije – Keithom Richardsom, Davidom Bowiejem, Beyonce i Mickom Jeggerom.

tina turner moja ljubavna prica

Kao što Tina kaže: “Katkad najveća sreća dolazi onda kad smo je spremni cijeniti.” Tina pripovijeda o svojem nesvakidašnjem životnom putovanju, pronalazeći ljepotu i smisao čak i u najmračnijim trenucima. Dokazala je što se može postići napornim radom i neodustajanjem. Njena karizma i snaga na pozornici su legendarni. Ljubav joj je spasila život. O tome nam prvenstveno i želi pričati. Pravo je zadovoljstvo da postoje ljudi kao što je Tina. “Moja ljubavna priča” izjava je o ljubavi prema životu i duboko dirljiva i nadahnjujuća priča o snažnom opstanku žene. Tina je Simply the Best.

“A znate li što kažem ljudima koji me pitaju: Što učinite kad je sve protiv vas? Ja im kažem:” Idem naprijed. Samo se ne smijete zaustaviti. Nema veze ako dobijete jedan udarac, okrenite i drugi obraz. A tuga koju osjećate? Ne možete razmišljati što vam čine sad, ili što su vam učinili u prošlosti. Morate samo ići naprijed.”

tina turner moja ljubavna prica

tina turner vogue

Na kraju, rock and roll baka kako su je zvali, pojavila se na naslovnici Voguea, 2013., sa 73 godine i tako napravila još jedan iskorak. Do tada je sa samo 62 godine najstarija na naslovnici bila Meryl Streep.

alis maric

Piše: Alis Marić, književna influencerica, Internet poduzetnica i vlasnica platforme Čitaj knjigu
Knjigu "Moja ljubavna priča" potražite na: https://citajknjigu.com/shop/proizvodi/moja-ljubavna-prica-autobiografija

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.