Autorica bestselera "Tajna pustinje" i "Šapat orijenta" donosi klasičan krimić "Brightonski misterij" u kojem će uživati svi ljubitelji romana Agathe Christie i Caroline Graham. "Brightonski misterij" prvi je u seriji romana o mladoj istražiteljici Mirabelle Bevan, bivšoj pripadnici tajnih službi, koja s pomoćnicom Vestom istražuje sumnjive zločine prijevara, krađa, pranja novaca i prikrivenih ubojstava

brightonski misterij, sara sheridan

Prekrasno karakterizirani živopisni likovi, junaci i zločinci, te poslijeratna priča zaokružena brightonskim ulicama, plažom i atmosferom recept su za osvajanje prvog mjesta na bestseler listi sadašnjosti.

Brighton 1951. Nakon završetka Drugog svjetskog rata, mlada i privlačna Mirabelle Bevan, bivša pripadnica tajnih službi, radi u uredu za utjerivanje dugova kod ˝Velikog˝Bena Mc Guigana. Doznaje za smrt mlade djevojke i njenog djeteta na porođaju i odluči sama istražiti sumnjive okolnosti njezine smrti. Pritom otkriva da se iza cijelog slučaja krije niz prijevara, krađa, pranja novaca, te niz dobro prikrivenih ubojstava. Uz pomoć mlade crnkinje Veste iz susjednog ureda, Mirabelle se poput prave istražiteljice uvlači u opasan krug nemilosrdnih i hladnokrvnih kradljivaca i ubojica, pritom izlažući i svoj život, i život svoje pomoćnice u opasnost.

O autorici: Sara Sheridan rođena je u Edinburghu, a završila je studij engleske književnosti u Dublinu. Njezine kratke priče, romani, kratki filmovi, dječje i povijesne knjige osvojile su razne nagrade, a proglašena je i jednom od najboljih mladih autorica u Velikoj Britaniji.

Prijevod: Sanja Ščibajlo

Cijena: 29,90 kn

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.