Nakladnička kuća Znanje predstavlja roman Pakao u Madridu (Winter in Madrid, 2006.) poznatog engleskog pisca povijesnih trilera C. J. Sansoma. Pakao u Madridu maestralan je prikaz Španjolske u razdoblju nakon građanskog rata, koji je prizvao usporedbe s djelima velikih književnika poput Grahama Greenea i Ernesta Hemingwaya, potvrđujući Sansoma kao pisca autentične umjetničke osobnosti i izričaja

pakao u madridu

C. J. Sansom, koji je svjetski uspjeh postigao je serijom povijesnih trilera o grbavom odvjetniku Matthewu Shardlakeu iz tudorskog doba (Raskol, Crna vatra, Kraljevska krv, Otkrivenje, Čarobna kost), u maniri najvećih pisaca oživio je burno razdoblje španjolske povijesti s bolno uvjerljivim, nezaboravnim likovima u glavnoj ulozi. Pakao u Madridu intimna je i neodoljiva priča koja nudi izvanredan osjećaj za povijesno otkrivanje i duboke posljedice nemogućih izbora.

Godina 1940. Španjolski građanski rat je završio, Madrid leži u ruševinama, njegovo stanovništvo gladuje, dok Nijemci nezaustavljivo marširaju Europom. Britanija je ostala sama dok general Franco razmišlja bi li napustio neutralnost i stupio u rat.

U taj neizvjestan svijet dolazi Harry Brett, traumatizirani veteran iz bitke za Dunkirk, koji je preko volje postao špijunom za britansku tajnu službu. Kad su ga poslali da stekne povjerenje nekadašnjeg školskog kolege Sandyja Forsytha, sada mutna madridskog poslovnog čovjeka, Harry upada u opasnu igru. U međuvremenu Sandyjeva djevojka Barbara Clare, bivša bolničarka Crvenog križa, obuzeta je vlastitom misijom — pronaći svojeg neprežaljenog ljubavnika Bernieja Pipera, zanesenog komunista, člana međunarodnih brigada, koji je nestao na krvavoj bojišnici kod Jarame.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.