Sinoć, 26. ožujka u prepunoj, kultnoj zagrebačkoj knjižari Znanje, u Gajevoj 1, predstavljena je prva knjiga urednice i kolumnistice Ljubice Jurič „Kobile trče počasni krug“. Pod dirigentskom palicom moderatorice Petre Habdelić druženje je otvorila Manuela Svorcan izvedbom isječka iz kolumne "Dokoljenke (su)stižu" i nasmijala publiku

ljubica juric kobile trce

„Nemojte očekivati objektivnost. Osim što smo prijateljice i kolegice, Ljubica je i urednica moje knjige Samo svoja, pa se mi volimo i samo najljepše jedna o drugoj govorimo.“, izjavila je Zora Bjelousov, osnivačica i urednica portala Femina.hr, nastavivši - „Ova girly i slatka kombinacija boja na njenoj naslovnici nije mi se činila tako tipična za Ljubicu. Zbunjeno sam se pitala kakvih sve uloga ima u njenoj glavi. Ljubici ne treba princ na bijelom konju, ona ima svoju krunu. Samouvjereno drži uzde i jaše, tekstovima dodaje životne začine. Katarzično, iskreno i neautocenzurirano. I baš je boli briga kada netko misli da je frustrirana.“, zaključila je Zora.

ljubica juric kobile trce

„Kobile i konji u mojoj obitelji imaju zanimljivu ulogu. Neke fotografije i neke grafike su pune konja ili kobila. Tako je i Kristina Musić inspiraciju za ovu naslovnicu dobila po crtežu moje petogodišnje nećakinje. Sve smo mi kobile - ponekad. Nadam se da će vam knjiga koji puta otvoriti oči i srce za neke nove pokušaje i prilike. Knjiga uz koju ćete se, prije svega, nasmijati. Knjiga je to koja kaže da ne postoji crno-bijeli svijet, da je život pedesetak nijansi sive i da moramo koji puta staviti svoje ružičaste naočale kako bismo preživjeli svakodnevne daće i nedaće“, izjavila je u emotivnom izlaganju autorica. „U zbirci sam pokušala izbjeći ozbiljne teme, a opet ostati vjerna kritici društva u kojem se krećemo. Čitajte polako, čitajte i između redaka.“, istaknula je autorica.

ljubica juric kobile trce

U odličnoj atmosferi, druženje se nastavilo u neformalnom dijelu, uz slatke i ružičaste zalogaje Torterie Macaron, pjenušce Grasecco i Francesca iz Feravina te pivske klasike iz linije 5th element craft piva Daruvarske pivovare.

ljubica juric kobile trce

ljubica juric kobile trce

Knjigu možete kupiti u knjižarama i na webu Znanja po cijeni od 89 kuna.
Nakladnik: Vorto Palabra, www.vortopalabra.hr
Distribucija: Znanje, www.znanje.hr

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.