Posljednji nastavak serijala, "Knjižnica duša", obavezno je štivo za sve ljubitelje Doma gospođice Peregrine za čudnovatu djecu, a interes za ove prekrasne romane će samo rasti zbog filma Tima Burtona koji će se u rujnu naći u kinima!

knjiznica dusaPustolovina koja je započela romanom Dom gospođice Peregrine za čudnovatu djecu i nastavila se u Šupljem gradu svoj vrhunac dostiže u ovome iznimno uzbudljivome trećem nastavku, Knjižnici duša. Na početku priče šesnaestogodišnji Jacob otkriva da posjeduje nevjerojatnu moć koja će mu pomoći da spasi svoje čudnovate prijatelje iz tvrđave neprijatelja. Na njegovu ga putu prate Emma Bloom, djevojka s vatrom u rukama, i Addison MacHenry, pas koji govori.

Njihova će ih misija odvesti iz suvremenog Londona u zavojite uličice Vražjeg rala, najtužnijega i najsurovijeg mjesta viktorijanske Engleske. Tamo će se jednom zauvijek odlučiti o sudbini čudnovate djece iz cijelog svijeta. Kao i u prethodnim romanima, i u ovome je autor ispripovjedio uzbudljivu priču s pomoću starih i neobičnih fotografija stvarajući jedinstveno čitateljsko iskustvo koje i najzahtjevnije čitatelje ostavlja bez daha.

O AUTORU: Ransom Riggs odrastao je na Floridi, no danas živi u zemlji čudnovate djece – u Los Angelesu. Diplomirao je na Koledžu Kenyon i Fakultetu za filmsku i televizijsku umjetnost na Sveučilištu u južnoj Kaliforniji, oženio se i snimio nekoliko nagrađivanih kratkometražnih filmova. Honorarno piše blog i putopise, a njegovu zbirku putopisnih eseja Strange Geographies možete naći na stranicama mentalfloss.com ili ransomriggs.com. Dom gospođice Peregrine za čudnovatu djecu njegov je prvi roman, a postigao je izniman svjetski uspjeh oduševivši čitatelje diljem svijeta. Preveden je na 35 svjetskih jezika, a prodan u milijunima primjeraka. Uslijedio je drugi, "Šuplji grad" a sada je pred Vama i treći, eksplozivni završetak čudnovate trilogije - "Knjižnica duša".

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.