U izdanju Mozaika knjiga objavljen je novi roman autorice velikog hita "Suprugova tajna". "Male laži" roman je koji ima sve što vole ljubitelji ovog žanra – realistične likove, izvrstan zaplet, humor, neizvjesnost i radnju koja se brzo čita te potpuno očarava

male laži

Autorica Liane Moriarty opet je uspjela napisati vrhunsku književnu poslasticu te stvorila likove koji su toliko stvarni da bi lako mogli biti osobe koju čitatelji i sami poznaju. Ovo je pametno i duhovito napisana priča o roditeljima koji se ponašaju poprilično loše, stvarnim životima djece, tinejdžera, prijatelja, oženjenih, rastavljenih i ponovno oženjenih. Zapamtite još samo ovo: „Ponekad ispadne da sasvim male laži mogu biti najsmrtonosnije".

Otkako je prije pet godina rodila sina, Jane nigdje nije živjela duže od šest mjeseci. Stalno se seli kako bi pobjegla od svoje prošlosti. Sada ju je na svoju obalu privukao idilični grad Pirriwee i Jane ima osjećaj kao da napokon nekamo pripada. Sprijateljuje se s energičnom Madeline i nevjerojatno lijepom Celeste, s dvije žene koje naočigled imaju savršen život, ali i vlastite tajne. No na početku polugodišta, na igralištu se događa incident u koji su upletena djeca svih triju žena, zbog čega se stvara jaz između njih i ostalih roditelja.

O autorici: Liane Moriarty prije "Malih laži" objavila je pet romana: Tri želje, Posljednja godišnjica, Što je Alice zaboravila, Hipnotizerova ljubavna priča te uspješnicu Suprugova tajna, jedini njezin roman dosad preveden na hrvatski. Suprugovu tajnu je britanski "Richard and Judy Book Club" proglasio najboljim romanom u 2013. godini i od tada pa sve do danas on ne silazi s vrhova ljestvica najprodavanijih knjiga. Živi u Sydneyju sa suprugom, sinom i kćeri.

Prijevod: Svetlana Grubić Samaržija

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.