Roman "Imaju svi pravo" nominiran je za najprestižniju talijansku književnu nagradu II Premio Strega. Prvi je roman Paola Sorrentina, jednog od trenutno najzanimljivijih umjetnika Italije, čiji se filmovi ubrajaju u vrh talijanske kinematografije proteklog desetljeća i čiji je film "Velika ljepota" ove godine dobio Oscara za najbolji strani film. Sorrentino se svojim romanom prvijencem nametnuo i kao jednako dobar pisac

imaju svi pravo, paolo sorrentino

Tri čitateljice koje na poklon dobivaju prekrasan roman talijanskog pisca Paola Sorrentina "Imaju svi pravo", su:

ZRINKA HRČIĆ, SAMOBOR

ZRINKA GRGIć, ZAGREB

MAJA DEVIć, SPLIT

Protagonist romana "Imaju svi pravo", Tony Pagoda, pjevač i zabavljač po noćnim klubovima, imao je sve što se može poželjeti: slavu, novac, žene. Na vrhuncu slave očaravao je Italiju svojim zlatnim glasom i razvratnim životom, no u jednom trenutku stvari polaze krivo: promijenio se glazbeni ukus, a s njime i Tonyjev odnos prema samome sebi i njegovo poimanje uspjeha.

Sve se preokrenulo naopako i svaki sitan problem poprima svemirske razmjere. Vrijeme je da prekine sa životom pjevača na zalazu. Nakon kratke turneje po Brazilu, Tony ostaje u Južnoj Americi kako bi ondje gradio budućnost. No ondje njegovo viđenje svijeta, oblikovano svim onim godinama u kojima se družio sa Sinatrom i sličnima i uživao u obožavanju cijeloga svijeta, dolazi u raskorak sa svakodnevicom.

Tonyjev je život priča o neobično naivnom čovjeku pred kojim je izbor: pomiriti se sa svojim životom ili potpuno izgubiti sebe. Ispričan u dahu, u prvom licu, ovaj je roman britka društvena satira ispripovijedana nezaboravnom rječitošću protagonista, anti-junaka Tonyja Pagode.

"Imaju svi pravo", nominiran za najprestižniju talijansku književnu nagradu II Premio Strega, prvi je roman Paula Sorrentina. Jedan od najzanimljivijih umjetnika Italije, čiji se filmovi ubrajaju u vrh talijanske kinematografije proteklog desetljeća, svojim se prvijencem nametnuo kao jednako dobar romanopisac.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.