S milijun prodanih primjeraka diljem svijeta i prijevodom na 17 jezika, roman "Djevojka iz pisma" smatra se jednim od najvećih i najugodnijih iznenađenja u književnom svijetu. Roman koji na svakog čitatelja ostavi snažan dojam iskrena je i emotivna priča utemeljena na šokantnoj istini

knjiga tjedna

Samantha Harper novinarka je koja očajnički želi napredovati u poslu. Kad slučajno naiđe na pismo iz prošlosti, njegov će je sadržaj šokirati i duboku dirnuti. Pismo je napisala mlada majka koja preklinje da je se spasi iz samostana Svete Margarete u koji je zatvorena zbog tada prezrene maloljetničke trudnoće. Svaki joj je dan važan, već sutra bi moglo biti prekasno. Samantha će biti uvučena u tragičnu priču u kojoj će još otkriti i niz neobjašnjivih smrti povezanih sa ženom, ali i shvatiti da je poslije poroda toj ženi oduzeto dijete i dano na posvajanje protivno majčinoj volji. Sveta Margareta uskoro se ruši pa Samantha ima samo nekoliko sati da razriješi misterij star više od šezdeset godina. Jer istina, koja joj je gotovo na dohvat ruke, mogla bi biti zauvijek izgubljena.

O autorici: Vruć i sparan kolovoz 2018. godine dodatno je ugrijala Emily Gunnis nakon što je svijet zaludila svojim romanom prvijencem "Djevojka iz pisma". Ova bivša televizijska djelatnica uživa u mnogobrojnim lovorikama i publike i kritike za svoju brzu i dinamičnu radnju punu zapleta, a istodobno očajnički tužnu priču temeljenu na šokantnoj istini. Emily Gunnis objavila je i drugi roman "The lost child" kojim je potvrdila da je ime na koje će se u budućnosti morati ozbiljno računati. Njezina majka slavna je engleska spisateljica Penny Vincenzi koja je u svojoj bogatoj karijeri napisala 19 romana koji su se prodali u gotovo 10 milijuna primjeraka.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.