U nastavku vam donosimo četiri prijedloga naslova za napeto opuštanje u predstojećim danima, neovisno o vremenskim uvjetima.

znanje knjizevne preporuke

Vrućine, sparine, iznenadne oluje... Malo je reći da nas ljeto 2023. drži u neizvjesnosti iz dana u dan. Ako tražite bijeg od izvanrednih vijesti i dozu kontrolirane napetosti i uzbuđenja koje golica maštu, naš savjet je uranjanje u svijet ovih izvrsnih, punokrvnih trilera... 

znanje knjizevne preporuke

Iz pera Tess Sharpe, nagrađivane američke spisateljice i urednice, stigao je napeti roman Sva moja lica (The Girls I've Been). Radnja ovog laganog trilera vrti se oko kćeri koja je, odrastajući uz majku prevaranticu, neprestano bila prisiljena mijenjati identitete i glumiti uloge. Sva moja lica neobičan je triler koji se bavi upravo problematikom identiteta i odnosom prošlih i sadašnjih iskustava, a uz to dojmljivo ocrtava načine zlostavljanja, ali i mogućnosti izlječenja. Intrigantna i neobična, Sva moja lica uvjerljivo pričaju o djevojačkoj snazi i progovaraju o ljubavi, prijateljstvu i vjeri u vlastite sposobnosti. Prijevod na hrvatski donosi Sandra Nikoletić.

znanje knjizevne preporuke

Na izoliranoj farmi usred goleme ravnice zatočena je mlada žena. Čudovište koje ju je otelo drži je pod potpunom kontrolom već punih sedam godina. Kada u tim nemogućim, klaustrofobičnim uvjetima otkrije da je trudna, odluči pobjeći pod svaku cijenu. Premisa je ovo tjeskobnog trilera Zadnje što će izgorjeti (The Last Thing to Burn) u kojem vas proslavljeni britanski autor trilera i krimića Will Dean odnosi na mračno putovanje jedne hrabre junakinje spremne suočiti se sa samim zlom. Prijevod na hrvatski potpisuje Silvija Čolić. 

znanje knjizevne preporuke

Mračno duhovitu, napetu priču o ubojstvu, ambiciji i ljubavi donosi Rachel Hawkins u svom prvom romanu za odrasle – Zaključana (The Wife Upstairs). Ovaj krimić obrće bezvremensku priču o zabranjenoj ljubavi, nesmotrenoj privlačnosti i ženi koja jednostavno neće ostati zakopana. U ovoj novoj verziji jednog od najuvrnutijih ljubavnih trokuta u povijesti književnosti (Jane Eyre, op.a.), koja će gospođa Rochester dobiti svoj sretni kraj? Prijevod Zaključane donosi Karlo Nikolić.

znanje knjizevne preporuke

Deveta kuća (Ninth House) nagrađivani je fantasy triler Leigh Bardugo, proslavljene autorice fantastičnog serijala Sjena i kost po kojem je snimljena i istoimena Netflixova serija. Deveta kuća prvi je roman za odrasle ove autorice, a sam Stephen King za njega je rekao kako se radi o najboljem fantasyju kojeg je pročitao posljednjih godina. Radnja prati Alex Stern, posebnu djevojku koja je cijelog života okružena ljudima koje samo ona vidi. Odrasla u Los Angelesu uz mamu hipijevku, rano je napustila školu i našla se u svijetu bijednih poslova i sumnjivih tipova. Nakon traumatičnog događaja Alex se nudi nova prilika - da uz pokrivene troškove redovito studira na Yaleu. U čemu je kvaka i zašto baš ona? U potrazi za odgovorima, Alex stiže u New Haven, gdje dobiva zadatak pratiti aktivnosti tajnih društava na jednom od najprestižnijih sveučilišta na svijetu... Sjajan prijevod potpisuje Ira Wacha-Biličić.

Navedene knjige dostupne su u svim bolje opremljenim knjižarama diljem Hrvatske, i na webshopu znanje.hr.

 

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.