Prepustite se autorici Nataliji de Barbaro da vas povede na putovanje povratka "duši koja sve zna i u svemu će pomoći". Ona ide u dubinu, a ne ravno, i čini to nježno, istinito i mudro

zenski povratak sebi

Dvije čitateljice koje na poklon dobivaju svaka svoj primjerak jedne od najznačajnijih knjiga za žene nove generacije - "Ženski povratak sebi", poljske psihologinje i pjesnikinje Natalije de Barbaro - su:

JELENA CIGIć, SKRADIN

DAJANA DURAS, LABIN

"Ženski povratak sebi" trenutno je najveći publicistički hit u Poljskoj, nova "ženska Biblija", koja je upravo uoči Dana žena doživjela svoje prvo strano izdanje, i to u Hrvatskoj. Na hrvatsko tržište knjigu donosi izdavačka kuća Poetika. Autorica "Ženskog povratka sebi" je poljska psihologinja i pjesnikinja Natalia de Barbaro, koja je niz godina radila kao komunikacijska trenerica, a onda je, tijekom pandemije, zbog ispražnjenog rasporeda, napokon dobila dovoljno vremena za pisanje knjige, koja se, kaže - u njoj dugo "kuhala". 

Knjigu "Ženski povratak sebi" mnogi uspoređuju s moćnim feminističkim bestselerom "Žene koje trče s vukovima" Clarisse Pinkole Estes, u kombinaciji s nježnijim i lakšim tonom svojstvenim književnom hitu "Jedi, moli, voli" Elizabeth Gilbert. 

"Ova knjiga govori o tome kako se vratiti sebi. To nam je zadaća: tvoja i moja. Osjećam da si već na tom putu, i ja sam na svome. Napisala sam ovu knjigu da bismo nakratko išle zajedno. Koliko sam puta sumnjala u svoj put, u svoju ženskost, u svoj talent? Koliko sam puta silazila sa svoje životne staze, jer sam slušala druge, osjećala se primoranom, htjela nekome ugoditi, stavljala tuđe potrebe ispred vlastitih? Koliko sam puta plakala od žalosti, od bespomoćnosti, od bijesa? To znam samo ja… I ti, čitateljice, znaš to isto za sebe, zar ne? Nije to ništa loše, to je normalno, ispričat ću ti o sebi da bi se mogla ogledati u meni kao u zrcalu..." – govori nam Natalia de Barbaro u svojoj knjizi i vodi nas kroz odlomke o Pokornoj, Snježnoj kraljici i Mučenici. 

"Ženski povratak sebi" postavlja važna pitanja (i na njih odgovara):

- Zašto ne živimo tako kako bismo htjele?

- Zašto ne činimo stvari koje su za nas dobre – premda točno znamo što bi nam pomoglo?

- Zašto se držimo starih obrazaca ponašanja koji su nam strani, kao da našim životom upravlja neki zlonamjerni šaptač?

- Zašto niječemo svoje pravo ja?

Ovo je idealna lektira za sve žene koje osjećaju da u njihovu životu ima previše dužnosti, a premalo radosti.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.