Krimić ''Klub istražitelja ubojstava četvrtkom'' popularnog britanskog televizijskog voditelja i komičara Richarda Osmana, koji je 2020. godine rušio rekorde čitanosti i postao bestseller, od početka ožujka je dostupan i na hrvatskom tržištu, u izdanju izdavačke kuće Egmont

knjiga tjedna

U spokojnom umirovljeničkom naselju, četvero vrlo različitih prijatelja sastaje se jednom tjednom kako bi istraživali nerazriješena ubojstva. Ali kada se okrutno ubojstvo dogodi baš na njihovu pragu, Klub istražitelja ubojstava četvrtkom zateći će se u žarištu svojeg prvog aktualnog slučaja. Elizabeth, Joyce, Ibrahim i Ron možda su na pragu osamdesete, ali još se ne daju. Hoće li ova neobična, ali genijalna ekipa uspjeti uhvatiti ubojicu prije negoli bude prekasno? Roman Richarda Osmana, "Klub istražitelja ubojstava četvrtkom", britanska je književna senzacija koja je u samo tri mjeseca u Velikoj Britaniji prodana u više od milijun primjeraka i objavljena u četrdesetak zemalja. 

O autoru: Richard Osman popularni je britanski televizijski voditelj, autor i producent, a "Klub istražitelja ubojstava četvrtkom" njegov je prvi roman. Poznat je po televizijskim emisijama, uključujući "Pointless" i "House of Games Richarda Osmana". Kao kreativni direktor Endemola u Velikoj Britaniji, Richard je radio kao izvršni producent na mnogim emisijama, uključujući "Deal or No Deal" i "8 out". 

"Klub istražitelja ubojstava četvrtkom" postao je najbrže prodavani roman u svim žanrovima još od J. K. Rowling. O njegovoj popularnosti govori i činjenica da je to najprodavaniji roman 2020. godine, a producentska kuća Stevena Spielberga Amblin Entertainment kupila je globalna filmska prava na knjigu, prema kojoj će snimiti film. Roman je komentirao i popularni televizijski voditelj Graham Norton, koji je izjavio: "Sjajno štivo, stvarno sam uživao". Uz njega, i najutjecajniji britanski mediji osvrnuli su se na roman "Klub istražitelja ubojstava četvrtkom". The Times je napisao o romanu: "Dok se tijela gomilaju, a otkriva se sve više o životima i ljubavima Joycea, Ibrahima, Rona i Elizabeth – ne možete ih ne bodriti i nadati se da ćete ih opet sresti". The Guardian je djelo opisao kao "čisti eskapizam", dok ga je Daily Telegraph zabilježio kao "duhovitu i potresnu priču". U Daily Expressu o romanu se pisalo kao o "jednoj od najzabavnijih knjiga godine – vješto napisanoj, duhovitoj, a istodobno toploj".

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.