Knjiga Meika Wikinga bestseler je u brojnim zemljama svijeta. Riječ je o izvornoj knjizi o danskom receptu za sreću. U kratkom razdoblju knjiga je poharala sve top ljestvice, a o samom pojmu piše se i priča na svakom koraku

meik wiking hygge

Tri čitateljice koje na poklon dobivaju svjetski bestseler – knjigu "Hygge" Meika Wikinga - koja oduševljava milijune čitatelja diljem svijeta - su:

ŽELJKA ČANžEK, KRAPINSKE TOPLICE

TANJA ŠIMAC, ZAGREB

IRENA MATKOVIć, ZADAR

Kako izmjeriti sreću i je li ona mjerljiva? Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) tvrdi da je to moguće. Direktor te organizacije, vrsni poznavalac i praktičar, danac Meik Wiking je i autor ovog zanimljivog bestselera koji je zarazio svijet i Hrvate. Riječ „hygge“ definitivno je riječ godine, izgovara se hu-ge, etimološki riječ je iz norveškog jezika i znači blagostanje, udobnost, zadovoljstvo, uživanje u blagodatima života i bližnjih. Hygge nam pruža načine i metode planiranja i očuvanja sreće – i za stjecanje više sreće u običnoj svakodnevnici koja nas okružuje.

meik wiking hygge

Sigurno svi poznajemo taj osjećaj: kad ste se sklupčali u naslonjaču s omiljenom knjigom u ruci ili kad ste ispijali čaj pred pucketavom vatrom na logorovanju. U Danskoj, hygge je uglavnom povezan uz hladno vrijeme i niske temperature, ali hygge se ne ograničava na jedno godišnje doba. Dapače, posrijedi je tek drugačija vrsta hyggea od jesenjega i zimskoga. Proljetni i ljetni hygge temelji se na uživanju u suncu, toplini i prirodi, a proizlazi iz ključnih elemenata zajedništva, šetnji, slasne hrane...

meik wiking hygge

"Ne zaboravite si podariti sreću i udobnost svakoga dana. Činite male stvari za sebe koje će podići vaše zadovoljstvo i samopouzdanje, družite se s ljudima koje volite i ne zaboravite da je zajedništvo vrlo važno. Nosite sa sobom svuda omiljenu knjigu, čokoladu, notes za zapisivanje misli... Povećanje razine osobne sreće pomoću malih stvari povećava razinu sreće na razini društva, a to je ključno za zdravu zajednicu. Hygge nije samo estetski lijepo uređenje interijera, ležeran stil i udobnost, to je prije svega zahvalnost na onome što imamo.", ističe Meik Weiking.

meik wiking hygge

Meik Wiking

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.