Sve što trebate znati prije nego što uronite u ovaj roman sažela je škotska spisateljica Carole Johnstone: "Nepokolebljiv i srceparajući; snažna i osnažujuća, priča o Alice i Ruby naša je priča, priča svake žene, posvuda. Znam da ću razmišljati o tome - i o njima - još jako dugo"

knjiga tjedna

Kad je na svoj osamnaesti rođendan došla u New York sa šesto dolara gotovine  i ukradenim fotoaparatom, Alice Lee željela je novi početak. Sad, samo mjesec dana poslije, najnovija je gradska Jane Doe, neidentificirana žrtva ubojstva. I Ruby Jones pokušava krenuti iznova; prevalila je pola svijeta, ali usamljenija je nego ikad. Dok  uz rijeku Hudson ne nađe Aliceino mrtvo tijelo. Od tog prvog, razornog susreta, dvije žene spojene su neraskidivom sponom. Alice je sigurna da je Ruby ključ rješenja tajne njezina života – i smrti. A Ruby, koja se svim silama trudi zaboraviti što je vidjela tog jutra, shvaća da ne može pustiti Alice dok ta mlada djevojka ne dobije kraj kakav zaslužuje. Ovaj potresan roman ne pita tko je ubojica. Umjesto toga zaokupljen je tajnom: Tko je bila ubijena djevojka? I što je ostavila iza sebe?

O autorici: Jacqeline »Rock« Bublitz je književnica, feministkinja i žena koja se boji paukova. Živi između Melbournea u Australiji i svog rodnog grada na zapadnoj obali novozelandskog Sjevernog otoka. Svoj debitantski roman Dok niste znali moje ime napisala je nakon ljeta koje je provela u New Yorku, gdje se prečesto muvala oko mrtvačnica i po mračnim kutovima gradskih parkova (i ljudske psihe). Sad radi na svom drugom romanu, u kojem nastavlja istraživati važne teme povezanosti, ljubavi i gubitka.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.