Nakon što su knjigama "Ikigai – japanska tajna za dug i sretan život" i "Ikigai u praksi", jedinstvenim naslovima prevedenim na 42 jezika, podijelili sa svijetom jednostavne recepte za sretan život, autori ovih knjiga otkrivaju nam novi koncept drevnog porijekla, koji će promijeniti živote milijuna čitatelja: Japansko umijeće svladavanja teškoća

héctor garcía kirai francesc miralles ganbatte

Premda je život često nepredvidljiv i izvan naše kontrole, na nama je izbor kako ćemo se nositi sa životnim poteškoćama te kako ćemo, s novom perspektivom, pristupiti svakodnevnim zadacima. Primijenite li japansku otpornost i ustrajnost na vlastiti život, ono teško postaje laganim, a nemoguće mogućim. Filozofija ganbattea jedna je od ključnih motivacijskih niti japanske kulture. Ganbatte je specifičan pogled na život koji se fokusira na to da djelujemo najbolje što možemo, ustrajemo u životu i ne posustajemo. "Ganbatte" nas uči kako premostiti prepreke i ostati motiviranima.

 Priznati katalonski autorski dvojac Héctor García i Francesc Miralles, čije su uspješnice "Ikigai", "Ikigai u praksi" i "Ichigo Ichie" već osvojile srca čitatelja, ovaj puta nas uvodi u svijet inspirativnih i praktičnih savjeta kako ideju ganbattea primijeniti u praksi. Primjerice, kako razlikovati ono teško od onog nemogućeg, učiti na greškama, kultivirati strpljenje, prakticirati meditaciju, prebroditi krizne periode, ustrajati na onom sporijem i težem, ali učinkovitijem putu i prakticirati mindfulness.

héctor garcía kirai francesc miralles ganbatte

O autorima: Héctor García (Kirai) je rođen u Valenciji, a od 2004. živi u Tokiju. Njegova internetska stranica kirainet.com, s više od milijun pregleda mjesečno, svjetska je referentna stranica o popularnoj japanskoj kulturi. Autor je knjige "Geek u Japanu", koju je prodao u više od 100.000 primjeraka.

Francesc Miralles je rođen u Barceloni. Novinar je koji se bavi temama s područja psihologije i duhovnosti. Redovito objavljuje u tjednom dodatku El País Semanal te u časopisima za osobni razvoj. U Hrvatskoj je preveden i njegov popularni roman "Ljubav malim slovima". Trenutačno radi na razvoju metode koja kombinira logoterapiju s kulturom ikigaija. Za potrebe svojega proučavanja obojica su bila na terenu u Ogimiju (Okinawa), selu stogodišnjaka, gdje su intervjuirali sto staraca koji su im otkrili svoje tajne za dug i sretan život. 

"Ganbatte" je četvrti naslov ovog uhodanog spiritualnog dvojca u prijevodu Ivone Širol. 

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.