Nakladnička kuća Znanje predstavlja vrhunski triler "Slomljena" svjetski poznate autorice kriminalističkih romana Karin Slaughter, čije knjige su prodane u više od 30 milijuna primjeraka širom svijeta

karin slaughter, slomljena

Brutalan psihološki triler Slomljena (Broken, 2011.), četvrti je roman iz serijala o disleksičnom specijalnom agentu Willu Trentu koji zločine istražuje na nekonvencionalan način i s radnjom smještenom u Atlanti. Autorica Karin Slaughter, nerijetko proglašavana jednom od najboljih spisateljica kriminalističkih romana, čiji naslovi su prodani u više od 30 milijuna primjeraka širom svijeta, čitatelje i kritičare oduševila je već prvim romanima serijala Triptih (Znanje, 2012.), Krhotine (Znanje, 2013.) i Postanak (Znanje, 2014.). Filmska prava za roman Triptih otkupila je producentska kuća Yellow Bird koja stoji i iza filmskih adaptacija Larssonove trilogije Millennium i Nesbøovih Lovaca na glave, a za roman Krhotine dobila je nagradu Crimezone za najbolji triler. Napete radnje i dinamičnog ritma, roman Slomljena (Broken, 2011) nezaboravna je priča o sirovim emocijama i opasnim pretpostavkama, ali i o odlučnosti jednoga čovjeka u razotkrivanju istine, koliko god bolna ili duboko skrivena ona bila. Kao i u svojim prethodnim svjetskim uspješnicama, Slaughter i u ovom novom romanu podjednako briljira svojim živopisnim portretima junaka čiji su životi obilježeni gubitkom i tugom, kao i prikazom dramatične kriminalističke istrage.

Dok lokalna policija provincijskog američkog grada istražuje smrt studentice čije je beživotno tijelo izvučeno iz ledenog jezera, specijalni agent Will Trent poslan je da istraži upravo tu policiju. Razapet između dviju odlučnih žena, doktorice Sare Linton i policajke Lene Adams, pokušava shvatiti Sarino neprijateljstvo prema bivšoj partnerici njezina pokojnog supruga, policijskog zapovjednika Tollivera. Willova istraga okolnosti u kojima je u pritvoru smrtno stradao glavni osumnjičenik za ubojstvo studentice, pokrenut će slučaj prepun tajni i dovesti ga do tanke plave linije koja bi, ako je prijeđe, mogla biti smrtonosna...

O autorici: Karin Slaughter (1971.) nagrađivana je i uz Patriciu Cornwall jedna od najboljih američkih autorica trilera danas. Prodaja njezinih knjiga dosegla je vrtoglavih 30 milijuna primjeraka a prevedene su na više od trideset jezika. Njezini romani iz serijala o disleksičnom specijalnom agentu Willu Trentu, koji zločine istražuje na nekonvencionalan način i s radnjom smještenom u Atlanti, južnjačkoj metropoli s rekordnom stopom zločina u SAD-u, u više navrata našli su se na samom vrhu New York Timeseove ljestvice najprodavanijih knjiga. U desetak godina otkad se dodjeljuje ta književna nagrada, popularnog nizozemskog portala Crimezone za predstavljanje i recenzije trilera, Karin Slaughter jedina je strana autorica koja je bila nagrađena čak četiri puta.

Roman Slomljena u prijevodu Mirte Jambrović, objavila je nakladnička kuća Znanje, a knjiga je dostupna u knjižarama po cijeni od 99,00 kn.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.