Nakladnička kuća Znanje predstavlja vrhunski triler "Postanak" svjetski poznate autorice kriminalističkih romana Karin Slaughter, čije knjige su prodane u više od 30 milijuna primjeraka širom svijeta

karin slaughter, postanak

Brutalan psihološki triler "Krhotine" (Genesis/Undone, 2009.), treći je roman iz serijala o disleksičnom specijalnom agentu Willu Trentu koji zločine istražuje na nekonvencionalan način i s radnjom smještenom u Atlanti. Autorica Karin Slaughter, nerijetko proglašavana jednom od najboljih spisateljica kriminalističkih romana, čiji naslovi su prodani u više od 30 milijuna primjeraka širom svijeta, čitatelje i kritičare oduševila je već prvim romanima serijala "Triptih" (Znanje, 2012.) i "Krhotine" (Znanje, 2013.). Filmska prava za roman Triptih otkupila je producentska kuća Yellow Bird koja stoji i iza filmskih adaptacija Larssonove trilogije "Millennium" i Nesbøovih "Lovaca na glave", a za roman Krhotine dobila je nagradu Crimezone za najbolji triler.

Na odjelu traume u najvećoj atlantskoj bolnici, doktorica Sara Linton liječi siromašne, ozlijeđene i nesretne stanovnike toga grada, te ondje pronalazi utjehu od smrti voljenog supruga koja joj je potresla život. A onda se u trenu zatekla usred mahnite policijske istrage, našavši se licem u lice s visokim, odlučnim istražiteljem Trentom i njegovom tihom partnericom Mitchell... U Postanku se troje nezaboravnih likova iz svjetskih uspješnica Karin Slaughter, romana Faithless i Krhotine, prvi put susreću i ulaze u uzbudljivu utrku s vremenom i sukob s neizrecivim ljudskim zlom...

O autorici: Karin Slaughter (1971.) nagrađivana je i uz Patriciu Cornwall jedna od najboljih američkih autorica trilera danas. Prodaja njezinih knjiga dosegla je vrtoglavih 30 milijuna primjeraka a prevedene su na više od trideset jezika. Njezini romani iz serijala o disleksičnom specijalnom agentu Willu Trentu, koji zločine istražuje na nekonvencionalan način i s radnjom smještenom u Atlanti, južnjačkoj metropoli s rekordnom stopom zločina u SAD-u, u više navrata našli su se na samom vrhu New York Timeseove ljestvice najprodavanijih knjiga. U desetak godina otkad se dodjeljuje ta književna nagrada, popularnog nizozemskog portala Crimezone za predstavljanje i recenzije trilera, Karin Slaughter jedina je strana autorica koja je bila nagrađena čak četiri puta.

Roman Postanak u prijevodu Mirte Jambrović, objavila je nakladnička kuća Znanje, a knjiga je od idućega tjedna dostupna u knjižarama po cijeni od 99,00 kn.

 

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.