Alkemičarka i kreatorica parfema Annick Goutal, lijepa i ženstvena, savršeno je odražavala duh mirisnih priča: profinjenost, nenametljiva toplina i prirodnost prisutni su u njezinom osobnom stilu baš kao i u njezinim mirisima. Inspiriran Toskanom, parfem Eau d'Hadrien oduševljava svojim citrusnim mirisom

annickgoutal_parfem_cijela

Očaravajući parfemi Annick Goutal kriju zanimljivu i dugu povijest. Kreiranje mirisa nije bio prvi životni izbor Annick Goutal, nego slučajan put kojim je krenula relativno kasno, u svojim zrelim, tridesetim godinama nakon što je iza sebe ostavila jedan gorak period života. No, kako se kaže, poslije svake kiše dolazi sunce pa je tako došlo i za Annick. Niz tragičnih događaja i emotivnih potresa koji su sasvim sigurno ostavili traga na njezinoj osjetljivoj prirodi, usmjerili su je u sasvim drugom pravcu – prema kreiranju parfema, poslu u kojem je pronašla sebe i koji ju je odveo na sam vrh svjetskih najuspješnijih luksuznih brandova. S prijateljicom se počela baviti proizvodnjom krema za njegu kože, no vrlo brzo osjetila je da proizvodima, koliko god bili kvalitetni, nedostaju dva važna elementa: miris i privlačna ambalaža.

Tijelo ima memoriju, a u mojim je prstima ostalo duboko urezano sjećanje na iskustvo ukrašavanja torta i kolača koje sam u mladosti stekla pomažući u očevoj slastičarnici. Izrađujući najrazličitije ukrase od čokolade, postala sam vrlo vješta s rukama, a moje su oči bile naviknute na raskošne i slatke slastičarske ukrase koji čovjeka jednostavno mame da posegne za njima. Tako sam došla na ideju da naše kreme upakiram kao slatkiše, u ljupke kutijice i vrećice nalik onima u kakvima su se prodavali bomboni u doba naših roditelja. Za potpun dojam, na kraju smo krasopisom ispisale nazive krema na stotine papirnatih kartica koje smo mašnama pričvrstile na ambalažu – opisala je Annick kako su izgledali sami počeci stvaranja njezina malog carstva luksuza za čula.

U čudesan svijet mirisa zakoračila je 1977. kad je upoznala jednog od najboljih kreatora parfema Henrija Sorsana uz kojeg je idućih sedam godina učila temelje parfemskog zanata i tradicionalne metode proizvodnje parfema, pamtila ključne sastojke i brusila svoj prirodni talent te istančano osjetilo mirisa. Na neki način za Annick je to bilo ponovno otkrivanje stare ljubavi jer stvaranje parfema poistovjetila je sa stvaranjem glazbe, samo što su u ovom slučaju simfonije nastajale kombiniranjem mirisa.

annickgoutal_parfem_cijela1

U Italiji, Annick Goutal je ukomponirala čudesan voćni vrt uzgojen pod talijanskim suncem. Zatim je dodala čempres, kao bazu koja odjekuje toscanskim vrtovima i krajolikom. Ona govori o mirisu koji se može dobiti trljanjem granja među dlanovima. Miris je izraz velike ljubavi Annick Goutal prema jugu pa je tako nastao i parfem Eau d'Hadrien. Univerzalni miris koji je inspiriran predivnom Toscanom, Eau d'Hadrien izražava Annick Goutal duboku strast koju je imala prema Italiji. Koncentrat citrusnog voća uzgojenog na mediteranskom suncu, pod drvom čempresa. Nadahnuće duguje i Marguerite Yourcenar i njenom romanu „Hadrianovi memoari“, briljantne književne interpretacije života cara.

Mirisne note koje stvaraju ovaj očaravajući parfem su: sicilijanski limun, grejp, zelena mandarina, Ylang-Ylang, čempres i bergamot.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.