Tretman tonifikacije koji se provodi pomoću emulzije Herbal Emulsion Stretch i IPL tehnologije, regenerira vezivno tkivo, strije su sve uže, a koža elastičnija i ujednačene boje

strijeOštećenje vezivnog tkiva nastalo zbog prebrzog rastezanja kože nazivamo strije. One su neka vrsta ožiljka vezivnog tkiva. Vezivno tkivo ne može se tako brzo prilagoditi pri naglom rastezanju kože i zbog toga dolazi do njegova oštećenja. Za nastanak strija kriva je i genetika, ali najviše utjecaja ima brzina kojom se koža rasteže.

Genetikom je određena kvaliteta kože i vezivnog tkiva. Vezivno tkivo je ponekad slabije kvalitete te je povećana sklonost razvoju strija. Strije nastaju prilikom naglog rasta uz rastezanje kože, a najčešće se stvaraju u pubertetu, prilikom naglog debljanja i u trudnoći.

Gdje najčešće nastaju strije?

Na mjestima najviše izloženim rastezanju i rastu kože: grudima, trbuhu, bokovima, bedrima i stražnjici.

U početku strije imaju crveno-ljubičastu boju, a kasnije poprimaju bijelu boju. Različite su dubine, dužine i širine. Srećom, uglavnom su u razini kože. Premda izgledaju kao težak estetski problem, pravilnom njegom i tretmanom moguće je djelovati na njihovu vidljivost. Kombinacija vještog tretmana i kvalitetnog proizvoda daje izvanredne rezultate u tretmanu tog problema.

Kako učiniti strije nevidljivima?

Tretman tzv. tonifikacije svakako će pomoći. Riječ je o energičnom tretmanu koji vraća tonus i elastičnost koži. Uz pomoć emulzije Herbal Emulsion Stretch (koja je na bazi biljnog tekućeg kristala i NMF faktora - Natural moisturizing factor), u kombinaciji s danas nezaobilaznom IPL (intense pulsed light) tehnologijom, jednostavno se "upucava" proizvod na željenu dubinu, a pulsirajuće svjetlo IPL-a regenerira oštećeno vezivno tkivo. Rezultat je sužavanje širine ožiljka, ujednačavanje boje i kvalitete kože.

LPG EndermoSpa Centar
Zamenhoffova 22, Zagreb
tel. 01-3768-786

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.