Male ili veće smeđe glatke točkice različitog promjera mogu se pojaviti već u ranim 30-ima, i to na licu, vratu i dekolteu. U poznim godinama govorimo o tzv. staračkim pjegama, posebno na rukama. Takve hiperpigmentacijske promjene tretiraju se suvremenim aparatima i ciljanom kozmetikom

lijepo žensko lice, bez hiperpigmentacijeSunce kao vanjski faktor djeluje na rad melanocita, uslijed čega dolazi do povećanog stvaranja melanina koji se akumulira u epidermisu kože, što pjegama daje boju. Male ili veće smeđe glatke točkice različitog promjera, javljaju se već u tridesetim godinama, naročito na rukama, licu i dekolteu.

Pojačana pigmentacija u 65% slučajeva, uzrokovana je sunčanjem bez zaštite. No ona može također biti i genetski uvjetovana, može biti posljedica foto-senzibilizacije, a u poznim godinama javlja se u obliku tzv. staračkih pjega, posebno na nadlanicama.

Problematici pojačane pigmentacije možemo pristupiti na dva načina, koji najbolje rezultate daju u sinergiji - aparativno te posebnom linijom kozmetike Radiance, s potpisom Pevonia Botanica.

IPL tretmani protiv hiperpigmentacije

Ciljana skupina tretmana IPL-om (Intensive Pulsed Light) je melanin u dermisu i epidermisu, pri čemu se koristi selektivna foto-termoliza. Svjetlo koje odašiljemo "fleshom" na pojedinu pjegu akumulira se u melaninu, razvijajući toplinu koja dovodi do uništenja i postepenog nestajanja pjege.

Posvjetljivanje ciljanom kozmetikom 

Kod problema s nejednakomjernom puti i hiperpigmentacijom, postići ćete odlične rezultate i s proizvodima poznate američke kozmetičke kuće Pevonia Botanica iz linije Radiance, koja djelotvornim učincima posvjetljavanja razotkrivaju jednakomjernu i zdravu put. Preporučujem tzv. Freeze Dried Lightening Treatment, revitalizirajući tretman s glikocidima, koja djeluje kao blagi piling i ima izvrsna revitalizirajuća svojstva: čisti začepljene pore, zaglađuje strukturu kože, odstranjuje rožnati površinski sloj i vlaži kožu.

pevonia radiance

Krema Renewing Glycocides, pak, sadrži glikolnu kiselinu dobivenu iz šećerne trske, hijaluronsku kiselinu i kamilicu. Rezultati dobiveni kombinacijom ovih tretmana visoko su učinkoviti te će razotkrit na očigled mlađu I blistavu put. 

Posjetite:
LPG EndermoSpa Centar
Zamenhoffova 22, Zagreb
tel. 01-3768-786

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.