U najljepšem zagrebačkom parku Zrinjevac, od 11. do 20. rujna, zaživjet će mirisi i okusi najkreativnijih zagrebačkih restorana, bistroa, vinoteka i slastičarnica. Naime, prvi će se put u Zagrebu održati gurmanski festival na otvorenome: FOOD FILM FESTIVAL ZAGREB sponsored by Coca-Cola

foodfilmfestival_zagreb_cijela

Lari&Penati, Apetit City, Hole in one pub, Pod zidom, Pauza, WOK by Matija, Binimoto, Yellow submarine, Amore, Umami, Torte i to, Cukeraj, Amelie, Vinoteka Bornstain, Vinolicious i Rakijarnica samo su neki od atraktivnih izlagača koji će svakodnevno tijekom deset dana toga festivala predstavljati svoj gastro-koncept i uveseljavati brojne turiste i domaće posjetitelje svojim delicijama.

Festival je zamišljen kao spoj dvije umjetnosti, filmske s onom pripravljanja hrane, a posjetiteljima jamči nezaboravno iskustvo uz veliki piknik na travi.

Na Food Film Festivalu Zagreb čiji je pokrovitelj Coca-Cola svakodnevno će se u poslijepodnevnim satima uz poznate voditelje održavati zanimljive otvorene kulinarske i vinske radionice ponajboljih hrvatskih chefova i gastronoma. Bit će tu svega, od radionice sushija, ukrašavanja torti, mediteranske kuhinje, stare zagrebačke kuhinje do radionica o začinima, pripreme wokova i slow fooda.  

foodfilmfestival_zagreb_cijela1

Večeri su rezervirane za besplatne projekcije najboljih foodie filmova kao što su Čokolada, Le Chef, Indijski začin na francuski način, Julie&Julia, Chef i Haute cuisine, uz koje će posjetitelji moći uživati u prigodnim Coca-Cola Food Film Festival menijima uz ledeno hladno Coca-Colino poklon-iznenađenje.  Uz njih će svi posjetitelji moći doživjeti više-osjetilno iskustvo uživajući na dekicama u hrani koja se priprema i na velikom platnu.

 foodfilmfestival_zagreb_cijela2

Imperativ je doživjeti Zagreb u svoj svojoj punoći, sljubiti filmsku umjetnost s gastro-rapsodijom, uživati u čarobnom rujanskom ozračju staroga europskog grada Zagreba – rekla je direktorica FFFZ-a Suzy Josipović Redžepagić i dodala: Što želimo? Zabavu! Minglanje, druženje, trenutke, atmosferu, smijeh, doživljaj, uživanje u okusima, mirisima, filmovima, glazbi... Sve ono što trebaju Zagrepčani, turisti te moderan i urban grad kao što je Zagreb danas. Dođite, čekamo vas!

foodfilmfestival_zagreb_cijela3

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.