Nakon velikih uspješnica „A onda je nestala“ i „Obitelj s gornjeg kata“, Lisa Jewell predstavlja se domaćoj publici s novim romanom „Noć kad je nestala“. Ovaj psihološki triler čija se napetost uvlači pod kožu donosi nepredvidivu i intrigantnu priču o potresnom nestanku mladih roditelja i kćeri koja neće stati ni pred čime kako bi ih pronašla

noc kad je nestala

Nedugo nakon svog dvadeset i petog rođendana Libby Jones dobiva pismo kojem se nadala cijeli život – napokon će saznati tko je ona zapravo.

Saznaje identitet svojih roditelja, ali i da je jedini nasljednik napuštene vile na obali Temze u Chelseaju. Libbyn život mijenja se iz temelja. Ali ona nije jedina koja je iščekivala ovaj dan.

Prije dvadeset i pet godina, anonimna dojava dovodi policiju u vilu u Prilazu Cheyne 16. U kuhinji u prizemlju pronalaze tri tijela obučena u crno, a kraj njih oproštajnu poruka. U kolijevci na katu pronalaze zdravo desetomjesečno dijete. Ali u kući je stanovalo još četvero djece kojima nema ni traga.

Godine 1999. svjetska književna scena upoznala je Lisu Jewell, koja sada već punih 20 godina piše romane koji ne silaze s vrhova lista najprodavanijih naslova. Ova britanska autorica u dva desetljeća stvaranja velikih uspješnica objavila je gotovo dvadeset romana, ljubavne ili kriminalističke tematike. Romanima „Obitelj s gornjeg kata“ i „A onda je nestala“ Jewell je zaludila ne samo čitatelje u Europi, nego i Sjedinjenim Američkim Državama. Upravo je njihov renomirani New York Times ove romane proglasio bestselerima i time učvrstio poziciju Lise Jewell kao jedne od najpopularnijih autorica današnjice. Njezini romani prodali su se u više od 10 milijuna primjeraka te su prevedeni na 29 jezika.

noc kad je nestala

Iako je Jewell spisateljsku započela ljubavnim romanima, od kojih su mnogi odnijeli brojne nagrade i priznanja, pravu svjetsku slavu stekla je kriminalističkim romanima od kojih je najveću slavu stekla upravo romanom „A onda je nestala“.
Prijevod na hrvatski potpisuje Igor Rendić.

„Neopisivo napeto sa slojevitim, uvjerljivim likovima. Ovo je vrhunski triler u čijem je središtu veliko srce.“ – Lucy Foley
„Suludo neizvjesno.“ – Lee Child
„Njezin najbolji triler dosad.“ – Harlan Coben

Više na: www.mozaik-knjiga.hr

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.