Lovačka družina debitantski je roman autorice Lucy Foley čiji je nastanak nadahnulo jedno zabačeno mjesto u Škotskoj koje joj je rasplamsalo maštu. Izvrsna kriminalistička priča o misterioznom ubojstvu koje je posijalo sjeme sumnje među najboljim prijateljima prikovat će vas uz stolac

knjiga tjedna

Doček nove godine pomalo se zahuktava, a devet dobrih prijatelja večer provodi razmjenjujući priče i prisjećajući se zaboravljenih uspomena. A ipak, družina je potajno svjesna da ih više ne povezuje ništa osim zajedničke prošlosti, dubokih starih rana i tajni, dovoljno ružnih da bi s lakoćom mogle razoriti njihovo prijateljstvo. Kada sat otkuca ponoć, a posjed obavije snažna mećava, u snijegu osvane slomljeno, izobličeno tijelo. Družina je zarobljena na posjedu, a sve upućuje na umorstvo. Nitko ne može doći. No, nitko ne može ni otići. Čak ni ubojica.

O autorici: Lucy Foley  je autorica triju povijesnih romana The Book of Lost & Found (2015.), The Invitation (2016.) i Last Letter from Istanbul (2018.), koji su prevedeni na 16 jezika. Najveći je uspjeh postigla uzbudljivim i dinamičkim kriminalističkim romanom koji je oduševio milijune čitatelja. Roman Lovačka družina, prema uglednom The Sunday Timesu, bio je jedan od najprodavanijih naslova, koji se do sada preveo na više od 20 jezika. Početkom 2020. godine objavila je svoju petu knjigu, kriminalistički roman The Guest List,  koji je opravdao status vješte autorice zapleta, tajnovitosti i šokantnih krajeva i odmah došao na liste najprodavanijih romana. Lucy je oduvijek voljela književnost, zbog čega je dugi niz godina provela u izdavačkoj industriji na mjestu urednice beletrističkih naslova, koji je napustila kako bi se mogla u potpunosti posvetiti pisanju. Svi koji obožavaju već popularne autorice Ruth Ware i Tanau French istinski će uživati u ovom romanu prepunom napetosti, sumnje i preokreta.

 

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.