Nakladnička kuća Znanje predstavlja roman američke autorice irskog podrijetla Monice Wood, "Dječak kakvog nema".
Monica Wood nagrađivana je autorica bestselera i memoara, a osim pisanjem bavi se glazbom i nastupa kao džez, country, pop i gospel pjevačica

djecak kakvog nema

"Dječak kakvog nema" objavljen je u dvadesetak zemalja gdje je doživio veliki uspjeh. To je topla i duhovita priča o nesvakidašnjem prijateljstvu između stogodišnje starice i osebujnog dječaka – prijateljstvu koje će dotaknuti svakog člana dječakove otuđene obitelji.

Gospođica Ona Vitkus živjela je povučenim i ni po čemu iznimnim životom, s pomno skrivenim tajnama i mukama. U svakom slučaju tako je bilo dok nije naišao on, čudnovati dječak opsjednut Guinnessovom knjigom rekorda, poslan da joj svake subote pomaže oko kuće. Ona ima 104 godine, on samo 11. Dječak svojom znatiželjom i zaraznim zanosom razbija njenu pomalo čangrizavu, nepovjerljivu čahuru i uspijeva je natjerati da govori o sebi, da se prisjeti dalekih litavskih korijena, pa čak i da pokuša oboriti rekord »najstarijeg vozača s valjanom vozačkom dozvolom«. I malo-pomalo, premda se u drugom stoljeću života nije nadala novim  prijateljstvima, Ona shvaća da je potpuno očarana tim dječakom.

Rastuži se kad se on jedne subote ne pojavi. Ni one poslije. Naposljetku joj na vrata pokuca nepoznati muškarac. Quinn, dječakov otac, došao je dovršiti posao koji je započeo dječak…

O autorici: Monica Wood nagrađivana je autorica bestselera i memoara, rođena u irskoj katoličkoj obitelji u Maineu u Novoj Engleskoj. Uz pisanje nastupa kao pjevačica. Živi u Maineu sa suprugom.

Prijevod: Morana Šimat

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.