Salon pjenušavih vina Zagreb, ususret svom 4. izdanju, još je jednom povezao lijepo, edukativno i korisno u zabavnim ženskim razgovorima uz pjenušava vina u trgovini Durance Hrvatska u predblagdansko vrijeme

pjenusavo druzenje

Pjenušavi razgovori u trgovini Durance Hrvatska počeli su pjenušcem Danica hvarske vinarije Carić, a predstavila ga je Ivana Krstulović Carić, direktorica marketinga vinarije. Uz Danicu su nazočne dame saznale što je to biser pjenušavo vino i koja je razlika između dviju najpoznatijih metoda proizvodnje Charmat-Martinotti i tradicionalne Champenoise. Danica je pjenušavo vino napravljeno charmat metodom od izvorne hvarske sorte bogdanuše, nježno je i ovježavajuće sa citrusnim notama.

pjenusavo druzenje

Uz Danicu, sjajnu zvijezde hvarskog neba, koja je dobila ime po baki Ivane Carić, svoje je mjesto našla jedan druga baka, Bose, čije ime nosi posebna bijela čokolada koje se kušala uz Danicu. Bose je ime bake autorice čokolade, Fedre Gamulin, iz jelšanske "tvornice čokolade" - Gamulin Chocolates. Čokolada Bose u sebi ima mirise i okuse hvarskih citrusa (limun i naranču) i hrskavi krokant. Danica i Bose kombinacija je koja je opčinila sve nazočne dame, pa je lijepa vijest bila da će se čokolada moći kupiti uskoro u zagrebačkom Muzeju čokolade.

pjenusavo druzenje

Nakon slatkih zalogaja, uz slane zalogaje posluženo je još jedno biser pjenušavo vino, Biser žlahtine, vinarije Kuća vina Ivan Katunar iz Vrbnika na Krku. I ovo je vino proizvedeno charmat metodom, nježnih i ugodnih mjehurića, a preporuka je u njemu uživati kao aperitivu ili uz lagana riblja predjela. Oba pjenušava vina moći će se kušati na 4. Salonu pjenušavih vina Zagreb, 31. siječnja 2020. – najavila je direktorica salona, Marija Vukelić.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.