Proslavite Uskrs uz kulturu i umjetnost, obojite bojanke i prihvatite izazov slaganja ovih jedinstvenih slagalica. Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu poziva da svoje radove objavite na društvenim mrežama uz korištenje oznaka #ostanidoma, #ObojiNašeZbirke, #ZašiljiBojice i #ColorOurCollections

nsk bojanke

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu u povodu blagdana Uskrsa daruje dvije bojanke Oboji naše zbirke – Uskrs 1 i Oboji naše zbirke – Uskrs 2 te 16 slagalica za sve naraštaje s motivima iz prekrasnih uskrsnih čestitki s kraja 19. i početka 20. stoljeća.

nsk bojanke

Prigodne čestitke dio su bogatog fonda Grafičke zbirke Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, najveće i najstarije zbirke ove vrste u Hrvatskoj, koja uz brojna djela velikana hrvatske likovne umjetnosti, čuva i više od 150 tisuća razglednica različitih motiva, od onih najstarijih s kraja 19. stoljeća pa do suvremenih. 

nsk bojanke

Uskrsne bojanke i slagalice nastale su u okviru kampanje #ObojiNašeZbirke s kojom je Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu krenula u ožujku ove godine kako bi, po uzoru na međunarodne baštinske ustanove, potaknula korištenje digitalne kulturne baštine za kreativno učenje i razonodu te predstavila javnosti bogate sadržaje Digitalne zbirke NSK

nsk bojanke

U okviru kampanje dosad je predstavljeno šest bojanki s prikazima veduta hrvatskih gradova, crtežima biljaka iz djela znamenitog hrvatskog botaničara Luje Adamovića te različitim crtežima i grafikama iz Grafičke zbirke NSK.

nsk bojanke

NSK poziva da svoje radove objavite na društvenim mrežama uz korištenje oznaka #ostanidoma, #ObojiNašeZbirke, #ZašiljiBojice i #ColorOurCollections. Bojanke je potrebno otisnuti, a interaktivne slagalice možete slagati online.

nsk bojanke

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.