Ako ste istinski ljubitelji kave, strastveni kavoljupci, koji prije svega vole uživati u vrhunskoj, pravoj specialty kavi, izvan sfera velikih komercijalnih brendova koji vladaju našim kafićima i ugostiteljskim objektima, onda ste, kao i ja, uvijek u potrazi za ugodnim malim oazama u kojima možete piti kavu najbolje kvalitete, idealno pripremljenu, prezentiranu i serviranu

karibu kaaawa

Ljubitelji visokokvalitetne specialty kave na Trešnjevci mogu odahnuti jer su dobili jedan istinski šarmantan, ugodan, originalno uređen coffee shop, u kojem će i najzahtjevnija nepca doći na svoje kada je riječ o vrhunskoj kavi. Kultura kvalitetne kave u Hrvatskoj, polako ali sigurno raste, svijest o onome što pijemo (odakle dolazi kava, kako se bere, pakira, transportira, prži, priprema...), sve se više podiže i mnogima postaje uobičajen dnevni ritual uživati u doista savršenoj kavi, čije će arome razbuditi i razveseliti duh i tijelo. Upravo sve to, naći ćete u novootvorenom coffee shopu Karibu Kaaawa, u Ozaljskoj 34 (ulaz iz Mokričke ulice), koja spaja preslatko uređen interijer i ugodnu atmosferu s doista odličnom ponudom specialty kave.

karibu kaaawa

karibu kaaawa

Ovu lijepu malu oazu kave osmislile su, koncipirale i realizirale, Ana Buljan i Ivana Zec, vlasnice Karibu Kaaawe, mlade poduzetnice, zaljubljenice u kavu, koje su svojim znanjem i entuzijazmom od ovog kafića doista napravile preslatki zagrebački kutak za kavoljupce. Nije to samo kvartovski kafić za sve one kojima su drugi specilaty coffee shopovi predaleko, već i zgodno mjesto za bijeg iz centra grada u malo mirniji ugođaj. Interijer Karibu Kaaawe je ugodan, prepun svjetla, minimalistički i kreativno uređen, s nebrojenim simpatičnim detaljima, čist, uredan i tople, prijateljske atmosfere. Ima tri razine – centralni dio, galeriju i donji dio, s mini igraonicom za djecu. Kafić je friendly za kućne ljubimce i ima malu terasu s puno sunca.

karibu kaaawa

karibu kaaawa

"Za neke detalje interijera korišteni su umjetnički radovi izabrani u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, za sada su to keramika i tapiserije, a bit će nadopunjene s grafikama i drvenim reljefima, s tim da su neki dijelovi zamišljeni kao stalni, a neki će se povremeno mijenjati kao izložbeni postav na temu kave i priča vezanih uz kavu. Ekipa kreativne platforme Organizam, koja je radila na projektu dizajna interijera i pojedinih dijelova interijera te na dizajnu vizualnog identiteta su Bernarda Cesar, Marija Juza, Filip Pintarić, Marina Mršić, Neva Zidić u suradnji s Anom Vuzdarić iz HOI-a (zagrebački brend za ručni vez)." - ističe Ana Buljan.

karibu kaaawa

karibu kaaawa

Ana i Ivana u ponudi imaju jednu od ponajboljih hrvatskih specialty kava s potpisom Cogito Coffee Roasters, ali i neke druge nove zanimljive mono kave i blendove - Monkee Koffee (Madrid), Casino Mocca (Budimpešta), Stow (Ljubljana), Ozone (London)... Ističe se i specialty napitak chai latte brenda Chalo (Belgija), napravljen prema originalnom indijskom receptu, s kofeinom, ali bogatim začinskim okusima. Chalo je nedavno osvojio međunarodnu nagradu za najbolji novi proizvod od strane Specialty Coffee Association.

karibu kaaawa

Sve ovo, kao i način pripreme i prezentacije kave, čini Karibu Kaaawu doista posebnim malim rajem kave u kojem ćete moći uživati, opušteno i neopterećeno, u svom omiljenom napitku, u bilo kojoj verziji. A ako ste ljubitelji odličnog kakaa i craft čajeva, također nećete ostati razočarani.

karibu kaaawa

Karibu Kaaawa, Ozaljska 34, ulaz iz Mokričke, Zagreb
Karibu Kaaawa Facebook
Karibu Kaaawa Instagram

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.