Parfemski i beauty entuzijasti, znalci i zaljubljenici u "lijepo i mirisno" dobili su prvi službeni koncept druženja u Hrvatskoj, u Zagrebu. Naime, u STAN KONCEPT-u kao multifunkcionalnom prostoru održana je prva mirisna večera koja spaja mirisne note iz parfemske kreacije s hranom i pićem 

mirisne vecere zagreb

Mirisna večera autorski je projekt Hrvoja Vukova kojim se nastavljaju njegove #mirisnepriče kao dio svakodnevnog olfaktivnog sadržaja koji stvara na društvenim mrežama ali i u samom prostoru STAN KONCEPT. 

mirisne vecere zagreb

Odvažnost. Žar. Sloboda. Bili su tema prve mirisne večere koja je bila inspirirana YSL LIBRE Le parfum mirisnom kreacijom. Druženje za sva osjetila okupilo je osam karizmatičnih gošći iz različitih društvenih i poslovnih sfera koje svaka na svoj način utjelovljuju žensku energiju, vatrenost kroz svakodnevnicu koju žive.

mirisne vecere

Posebno dojmljiv dio je bio na početku mirisne večere kad su svi dobili zadatak na papirićima ispisati sve trenutne loše osjećaje i situacije koje muče njih, ali smatraju i da zarobljuju društvo općenito. Te papiriće su gotovo ritualno spalili i tako započeli druženje porukom oslobođenja od svega što je loše. Baš u skladu s parfemskom kreacijom koja je bila u fokusu kroz mirisnu večeru. Libre! Sloboda! Kao nužnost pojedinca, a posebno žene aktualno je pitanje kroz cijelu ljudsku povijest i potrebno ju je svakodnevno osvještavati i društveno poticati, naglasio je Hrvoje. Stoga nisu slučajno mirisne večere krenule upravo vatrenom mirisnom kreacijom i performansom koji je dodirnuo najintimnija osjećanja gostiju.

mirisne vecere

Tijek večere s hranom i pićima pratio je mirisne note samog parfema i time gostima dodatno naglašavao cijelu formulaciju kako bi i kroz miris, ali i kroz okus, još bolje doživjeli parfem. I to je koncept koji će mirisne večere razvijati. Druženje uz spoj mirisa i okusa kako bi se određena mirisna kreacija doživjela na sasvim novoj razini. 

mirisne vecere

Mirisne večere u STAN KONCEPT-u zamišljene su kao oblik druženja za prijatelje, obitelj, poslovne partnere u dogovoru s autorom, a tu su i redoviti termini otvoreni kao prilika za nova upoznavanja i druženja s ljudima koje ne poznajete, a s kojima dijelite naklonost prema parfemskim kreacijama, hrani i piću. Ovaj mirisno - gurmanski koncept druženja biti će zasigurno mnogima i super poklon za različite prigode.

mirisne vecere

U svakodnevnoj pretrpanosti rasporedom, mirisne večere su prilika da zastanemo, opustimo se i kroz sva osjetila, proustovski kao u romanu Combray, krenemo na putovanje svojim sjećanjima, ali i damo si priliku stvarati nove uspomene. 

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.