Iako u smanjenom obliku i poštujući epidemiološke mjere, uz podršku Turističke zajednice grada Zagreba, DVORIŠTA sedmi put otvaraju svoja vrata sa željom da se prisjetimo urbane ljetne zabave i mnogih nasmijanih trenutaka koje smo proveli u zagrebačkim gornjogradskim dvorištima

dvorista

DVORIŠTA, omiljena, međunarodno prepoznata i nagrađivana kulturno-turistička manifestacija grada Zagreba, idućih 10 dana, sve do nedjelje, 25. 7., doživjet će novo, sedmo izdanje! Projekt koji je "izrastao" iz Gornjega grada - njegovih lokaliteta, tema, priča i tradicija, od prvog uprizorenja svojim je jedinstvenim konceptom i kreativnim pristupom osvojio ne samo pozornost javnosti, nego i srca brojnih posjetitelja - i Zagrepčana i gostiju sa svih strana Hrvatske i svijeta.

dvorista

Jedan od najvećih južnokorejskih portala Naver proglasio je upravo DVORIŠTA "daleko najboljim iskustvom u Zagrebu“, a britanski BBC TRAVEL posvetio mu je cijelu jednu emisiju. "Pravo urbano cool događanje s dušom" i "Projekt kakav Zagreb još nije imao", samo su neki od superlativa koji su otpočetka pratili DVORIŠTA, a uspjeh manifestacije potvrdile su i dvije prestižne nagrade osvojene za najkreativniji i najinovativniji projekt u hrvatskom turizmu.

dvorista

Lokalitet Gornjeg grada, nažalost, značajno je stradao u razornom potresu, zbog čega manifestacija, uz pandemiju, prošle godine nije održana. Međutim, unatoč takvoj situaciji i ograničenom broju dostupnih dvorišta, ovogodišnjim održavanjem, DVORIŠTA žele poslati poruku optimizma - da je Gornji grad i dalje živi prostor na kojemu život, unatoč svemu, nije stao. Jer, "svako dvorište ima svoju priču", a i potres i pandemija, nadamo se što prije, postat će još "samo" neka nova sjećanja i neke nove priče...

dvorista

Ovogodišnja DVORIŠTA, stoga, simbolično otvaraju svoja vrata na tri trenutačno dostupne lokacije: u svima dobro poznatom dvorištu palače Balbi na adresi Demetrova 11, te na dvije lokacije premijerno predstavljene na zadnjim DVORIŠTIMA 2019. godine - u prednjem atriju i u stražnjem dvorištu Narodnoga doma HAZU na adresama Opatička 18 i Dvoranski prečac 1.

dvorista

DVORIŠTA će kroz 10 dana - svakog dana od 18 do 24 sata, svojim posjetiteljima ponovno pružiti mogućnost da zavire iza fasada gornjogradskih palača i uživaju barem u dijelu njihove jedinstvene ljepote. Doživljaj DVORIŠTA, kao i svake godine, bit će obogaćen ambijentalnim uređenjem i mjestima za boravak, prigodnom ugostiteljskom ponudom te biranim, intimnim akustičnim glazbenim programima po kojima su DVORIŠTA, među ostalim, također postala i poznata i prepoznata, pružajući priliku nizu mladih, nadarenih, a sad već afirmiranih glazbenika prve korake u karijeri.

Ulaz u sva dvorišta tijekom trajanja manifestacije bit će slobodan uz pridržavanje propisanih epidemioloških pravila i mjera.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.