U Dubrovniku se 11. i 12. kolovoza održava SONIC Festival - manifestacija koja će obilježiti ljeto na krajnjem jugu. Nakon fantastičnog premijernog izdanja dubrovačkog festivala SONIC na monumentalnom Lovrijencu, Sonic festival se ove godine seli na ništa manje atraktivnu lokaciju - LAZARETE

sonic festival lazareti dubrovnik

Lazareti su impresivan kompleks sastavljen od deset dvorana tzv. lađa, koji su izgrađeni kao jedna od preventivnih zdravstvenih mjera zaštite stanovnika Dubrovnika za vrijeme Dubrovačke Republike, a danas su poznati kao kreativna četvrt Dubrovnika s bogatim umjetničkim i glazbenim programom. Povijesni i kulturni značaj Lazareta prepoznat je i od strane UNSECO-a pod čijom je zaštitom od 1994. jer su jedina potpuno sačuvana karantenska građevina na europskom dijelu Mediterana.

sonic festival lazareti dubrovnik

U pet zapadnih lađa održavaju se izložbe, koncerti, radionice, predavanja, kongresi i druga događanja, stoga ne čudi da se i SONIC Festival nakon uspješnog debija, vraća sa svojim drugim izdajem na još jednu atraktivnu i povijesno važnu dubrovačku znamenitost - Lazarete. Kao i prošle godine, festivalski program će biti raspoređen u dva dijela - onaj za vrijeme zalaska sunca te onaj noćni u klubu. Festival će imati dvije pozornice - sunset stage na Komardi s koje se pruža spektakularan pogled na staru gradsku luku, tvrđavu Sv. Ivana i otok Lokrum i klupski stage u Lazaretima.

sonic festival lazareti dubrovnik

Glavni gosti ovogodišnjeg SONIC festivala su Archie Hamilton i Stacey Pullen, dok im podršku prave dobro poznata imena iz Zagreba te Dubrovnika - Bozzo, Brigitta & Matt Butt, Damian LeBoss, Kali, Neroa, Pablo Panda i Zhajo. Archie Hamilton je engleski DJ i producent, koji se za vrijeme studiranja odlučio okušati u DJ-ingu i produkciji traka u vlastitoj sobi. Njegove demoe i rad su primijetili DJ-evi s FUSE događaja na kojima si je osigurao prvu rezidenciju 2013.

sonic festival lazareti dubrovnik

Unutar kratkog vremena, Archie Hamilton doživio je izuzetan uspon te se prometnuo u jednog od najcjenjenijih engleskih umjetnika. Vlasnik je triju etiketa, njegove trake broje milijune streamova, a njegove setove krasi dinamičan ritam. Stacey Pullen je inovator drugog vala Detroit techna, na sceni aktivan od 1990. Svoju reputaciju je izgradio kao strastveni DJ i producent, a njegovo spajanje housea i garagea stechnom imalo je velik utjecaj na cijelu generaciju glazbenika i DJ-eva. Osim po d svojim imenom, neke od svojih najznačajnijih radova izdao je pod aliasom Kosmik Messenger.

sonic festival lazareti dubrovnik

Kao i prošle godine, organizatori i ove godine najavljuju i pripremaju mnoge zanimljivosti vezane uz audio-vizualnu produkciju čije će detalje otkriti neposredno prije festivala. Sve informacije o SONIC festivalu su dostupne na društvenim mrežama, a ulaznice su dostupne kroz sustav Entrio.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.