Da i junakinje klasičnih bajki mogu biti urbane, pustolovne i samosvjesne otkriva nam film "Mačka Pepeljuga" iz programa Velikog natjecanja dugometražnog filma Svjetskog festivala animiranog filma – Animafest Zagreb 2018 koji se od 4. do 9. lipnja odvija u kinima Europa, Tuškanac i Kinoteka te na brojnim drugim gradskim lokacijama

animafest 2018

Talijanski redateljski kvartet Alessandro Rak, Ivan Cappiello, Marino Guarnieri i Dario Sansone donose nam potpuno moderniziranu varijaciju znamenite priče u distopijskom, znanstvenofantastičnom ruhu nastalom kreativnim animacijskim pristupom koji kombinira klasične i računalne tehnike s atraktivnim glazbenim brojevima i raskošnim osvjetljenjem.

animafest 2018

Poprište filma tehno-futuristički je brod petnaest godina zarobljen u napuljskoj luci, opsjednut hologramima zaboravljene povijesti, a njegova fabula posvećena je kćeri pokojnog znanstvenika, utopista i vlasnika broda, ostavljenoj na milost i nemilost maćehe, sestara i narkodilera. Karakteristični SF ambijent zatvorenog prostora s obilježjima vlastite svijesti iskorišten je kao pozornica napete drame o nasljeđu, iskorištavanju i povjerenju u društveni napredak putem tehnologije. Sve to odvija se uz dašak mjuzikla, jer naša junakinja tijekom filma u ruke nekoliko puta uzima i mikrofon.

animafest 2018

animafest 2018

Filmski program Animafesta 2018 čini 400 filmova iz više od 44 svjetske zemlje, a uz prestižna natjecanja u kojima sudjeluju oskarovci i zvijezde globalne animacijske scene, tu su i središnji tematski program posvećen hororu u animaciji, multimedijalna proslava 50. obljetnice serije Profesor Baltazar, retrospektivni programi posvećeni svjetskim i hrvatskim klasicima te baltičkim kinematografijama, open airovi i animacikliranje, izložbe i radionice te program za profesionalce Animafest PRO, kao i bogat Program za djecu i mlade.

ULAZNICE
Kupiulaznicu.hr:
https://animafest.kupiulaznicu.hr/

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.