Božićna bajka u jednom od omiljenih zagrebačkih okupljališta…

cafe bar finjak bozic

U Vlaškoj 78, u veži, krije se šarmantni kafić Finjak koji je svojim interijerom već skupio brojne poklonike, kako zbog raskošnog interijera, tako i zbog odlične ponude. Ove godine posjetitelje Finjaka čeka adventski ugođaj na pomalo nesvakidašnji način.

cafe bar finjak bozic

Kao što je već i sam kafić prožet starozagrebačkim šarmom i u ovo predblagdansko vrijeme priča kultnog kafića povezana je s božićnim duhom staroga Zagreba. Osim što će stalne goste, takozvane purgere, prisjetiti na nekadašnja vremena, mnogobrojni turisti imat će priliku osjetiti istinske čari Zagreba.

cafe bar finjak bozic

cafe bar finjak bozic

Zamisao je bila povezati unutrašnji prostor s vanjskim kako bi se kroz cijeli kompleks; terase, starog i novog Finjaka, osjećao adventski ugođaj. Fluidnost među dijelovima kafića ostvarena je izradom ulaznog dijela i drvene ograde koja prividno stvara doživljaj privatne stambene kuće. Cijela postava, ukrasi i detalji ručno su oslikani i izrađeni čime je ostvaren odmak od komercijalnog prikaza božićne atmosfere, a dodavanjem antiknih igračaka koje su krasile stare domove stvorio se kućni ugođaj i za najmlađe posjetitelje. Osim uređenjem, posebna ponuda kuhanog vina pripremljenog po najfinijoj recepturi u gradu, oduševit će i najveće obožavatelje ovog božićnog specijaliteta.

 

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.