Prošlog je tjedna u Mall Galleries u Londonu najpoznatija hrvatska food fotografkinja Maja Danica Pečanić osvojila prvu nagradu za Food fotografiju 2016. u kategoriji Obiteljska fotografija. Maja Danica ovu je prestižnu europsku fotografsku nagradu osvojila za prekrasnu fotografiju jesenskog piknika

maja danica pečanić

Maja Danica Pečanić

Na svečanoj dodjeli nagrada Pink Lady Food Photography 2016. u Londonu, koja je održana u Mall Galleries, prvu je nagradu u kategoriji Family Food Photography osvojila najpoznatija hrvatska fotografkinja specijalizirana za fotografiranje hrane - Maja Danica Pečanić. Ovu je prestižnu fotografsku nagradu Maja Danica osvojila za prekrasnu fotografiju jesenskog obiteljskog piknika. 

"Preko 7000 fotografija stiglo je na natječaj, a Majina se fotografija izdvojila iznimnom kompozicijim i divnom atmosferom.", istaknuo je Andy Macdonald koji vodi Pink Lady UK, glavnog sponzora nagrade.

maja danica pečanić

Majina nagrađena fotografija "Jesenski piknik"

Ove je godine na svečanosti Pink Lady Food Photography of the Year, koje inače predstavlja najcjenjenije natjecanje za food fotografiju u Europi, bilo prisutno 400 uzvanika iz svih dijelova svijeta, uz ugledne članove žirija, među kojima je i David Loftus, čuveni fotograf Jamiea Olivera. 

Intervju s Majom Danicom Pečanić pročitajte - ovdje.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.