Kavana koja se nalazi u sklopu legendarne zagrebačke koncertne dvorane Lisinski, otvorene 1973. godine, te je od samih početaka kultno mjesto za dnevna i večernja okupljanja, nakon adaptacije i preuređenja, ponovno je otvorila svoja vrata

 kavana lisinski

Kavana Lisinski zaštićen je gradski prostor, no promišljenim preinakama stvorili smo osvježen, nov i elegantan dojam. Namjera nam je bila vratiti izgled što vjerniji originalu. Demolirali smo sve što je naknadno dodavano, ogolili prostor i, uz nadzor i savjete iz Zavoda za zaštitu spomenika, sačuvali i naglasili ljepotu prostora - potvrdila je arhitektica i projektantica Vlatka Čizmić! Njezin je tim naglasio kvalitetu i ljepotu postojećeg, originalnog materijala, a među detaljima je i zidna polica od stakla, koja otkriva zidnu kamenu oblogu. Dizajn namještaja je retro, podsjeća na originalno, prvo stanje.

kavana lisinski

Za novi izgled i ponudu Kavane Lisinski zaslužan je svojevrsni pionir barske scene u Hrvatskoj – Hemingway Bar. Uspješna Hemingway priča započeta je prije gotovo 20 godina, a ovoga puta nastavljena je u ponešto drugačijem konceptu, ali s vrlo sličnom filozofijom. Tako je i kavana Lisinski preuređena prema svjetskim standardima, s iznimnom pažnjom posvećenom najmanjim detaljima i ciljem zadovoljenja gostiju.

kavana lisinski

Cjelokupan interijer vrlo je svijetao i prozračan, što je rezultat izbacivanja zastarjelih drvenih pregrada koje su bile prisutne u prostoru. S obzirom na stilski neutralan interijer, glavne zvijezde preuređenog prostora su chic stolice od trendovskog pliša intenzivnih boja, koje su se odlično uklopile u novi izgled kavane. Kombinacija smirujuće zagasito plave i svijetlosive boje te žarke žute i eklektične bakrene stvorila je jednu posebnu atmosferu, dok su biljke dodatno osvježile i naglasile prostor, dajući mu feel good energiju. Dio za pušenje nalazi se u zasebnoj prostoriji.

kavana lisinski

Preuređena kavana Lisinski ima i novu ponudu, u kojoj glavnu ulogu igra Gin bar. Trenutno nudi oko 30 vrsta ginova, hrvatskih i inozemnih, a očekuju da će ta brojka uskoro narasti na 50-ak. U ponudi se nalazi i nekoliko klasičnih koktela s prepoznatljivim Hemingway potpisom, poput Negronija, Martinija i sl., a posebno su ponosni na vinsku kartu i ponudu vina na čaše, koja sadrži etikete iz  najpoznatijih hrvatskih regija. Gastro priča ovdje zaokružena s nekoliko sjajnih barskih jela, poput burgera, sendviča i salata. Jelovnik će se s vremenom nadopunjavati te će sadržavati sezonska jela. Za sve sladokusce, u svakodnevnoj ponudi su torte iz izvrsne zagrebačke slastičarnice Torte i to.

kavana lisinski

kavana lisinski

kavana lisinski

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.