FREYWILLE svim ljubiteljima umjetnosti i lijepog nakita u Zagrebu posvećuje ekskluzivnu mini retrospektivnu izložbu svojih najznamenitijih kolekcija koje su obilježile povijesni razvoj FREYWILLE dizajna

freywille izlozba zagreb

U središtu Beča od davne 1951. godine s najvećom pažnjom i posebnom ljubavlju izrađuje se jedinstven FREYWILLE luksuzan nakit od pečenog emajla ukrašen 24 karatnim zlatnim prahom. Vrhunske FREYWILLE kreacije kakve danas poznajemo rezultat su sinteze jedinstvene vizije Friedricha Willea, vlasnika kompanije i revolucionarnog umjetničkog rada Simone Grünberger-Wille, kreativne direktorice Freywillea.

Novi stil ornamentacije uz primjenu posebno kvalitetne tehnike pečenja emajla rezultirao je novim oblicima nakita i upečatljivim dizajnom čije stvaranje počiva na uzletu mašte i najvišoj umjetničkoj razini. 1980-ih nastaje tako prva iz opusa umjetničkih FREYWILLE kolekcija Avantgarde . Geometrijska kolekcija prigodnog imena koje označava predvodnike u pronalaženju i primjeni novih stilova i tehnika u umjetnosti.

freywille izlozba zagreb

freywille izlozba zagreb

Tijekom izložbe koja će trajati od 9. do 14.lipnja. u zagrebačkom FREYWILLE butiku u Preradovićevoj 2 jedinstveni primjerci FREYWILLE nakita iz povijesnih kolekcija kao što su Avantgarde, Modern Art, Egypt i druge moći će se tako po prvi puta vidjeti i u Hrvatskoj.

freywille izlozba zagreb

Vjerujemo da ćete uživati u fascinantnom putovanju kroz vrijeme koje poziva na upoznavanje različitih kulturnih i povijesnih epoha, impresivnih remek-djela velikana slikarstva te najljepših ljudskih emocija oživljenih očaravajućim motivima bečkih minijatura.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.