U suradnji s poznatim chefom Borisom Seilijem, kultno mjesto Zagrepčana za ispijanje kave na špici uvodi gastro uslugu - fuziju tradicije i internacionalne kuhinje

bulldog novi menu

Bulldog, omiljeno mjesto Zagrepčana za ispijanje kave na špici ili večernji provod, kroz 30 godina prometnuo se u kultno mjesto u strogom centru grada. Čak i ako nemate dogovor za kavu, znate da ćete u Bulldogu sresti nekog poznatog. Specifičnost Bulldoga je i to da već niz godina ima isto osoblje, kao i stalne goste čime se rijetko koje mjesto u Zagrebu može pohvaliti, a zasigurno pridonosi i osjećaju topline karakterističnom za ona mjesta na kojima "svatko zna vaše ime". Upravo stoga u Bulldogu su povremenim i stalnim gostima svih generacija, kao i onima koji će to tek postati odlučili ponuditi gastro uslugu na jednom višem nivou, i to uz pomoć Borisa Seilija, novog Bulldogova chefa.

bulldog gastro ponuda jelovnik

Bori Seili, rođeni Sinjanin sa zagrebačkom adresom, život pomorca i rad u inozemstvu u jednom trenutku, spletom okolnosti mijenja kuhinjom i od prvog dana spoznaje da je upravo kuhinja ono čemu će posvetiti ostatak života. Glavni mu je pokretač glazba i upravo je ona kao inspiracija, dio svakog Seilijeva menija. Kuhinju dijeli sa svojom boljom polovicom, Ivanom Oreč, koja je ujedno i njegov sous chef, te kako sam kaže najveći vjetar u leđa.

bulldog gastro ponuda jelovnik

Kad je stilsko izražavanje kroz kuhanje u pitanju, najviše naginje francuskoj i japanskoj kuhinji, no to ne znači da se ograničava, dapače, vrlo često "koketira" i s ostalim svjetskim kuhinjama. Ograničavanje namirnicama i inzistiranje na isključivo lokalnom, za njega nije dovoljno. "Upravo fuzije raznih svjetskih kuhinja su ono što me gura dalje uz neprestano učenje i želju za napretkom. Kuhanje i posao shvaćam vrlo osobno i bez kompromisa jer smatram da se samo tako mogu potpuno unijeti u svaki svoj tanjur i finalni produkt koji ide do nepca mojih gostiju", rekao je chef Seili.

bulldog gastro ponuda jelovnik

Sam meni je koncipiran kao fuzija nekoliko svjetskih kuhinja pri čemu se gostima žele prenijeti neki potpuno novi okusi, ne bježeći od tradicije i svega onoga što, geografski gledano, "grije dušu" gostima Bulldoga.

bulldog gastro ponuda jelovnik

Za grijanje duše u ove hladne zimske dane chef Seili je izdvojio nekoliko favorita s adventskog menija. Između ostalog, tu se nalaze klasici poput Bunceka i dinstano zelje s azijskim twistom, Txistorra, baskijska kraljica kobasica koja savršeno ide uz mliječno pecivo, salata od ljubičastog kupusa s hrenom te umakom od senfa i meda. Zatim je tu ragu od jadranske sipe na crnoj palenti s mascarponeom, risotto s kremom od brokule, miso radičem te crumbleom od kulena i badema.

bulldog gastro ponuda jelovnik

Uz stalni a la carte meni koji čine tatarski biftek s aiolijem od dimljenih dagnji, teleći obrazi u kavi na kremi od mrkve i vanilije, pa sve do zimske salate s bučom i burattinom, vjerujemo kako u ponudi ima za svakog po nešto. Čak i za najzahtjevnija nepca. Svježa namirnica, obrađena s ljubavlju, vidi se na svakom tanjuru, a mi ne sumnjamo da će Bulldog uz novog chefa postati nezaobilazna gastro destinacija u samom srcu metropole.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.