UNICEF je pokrenuo kampanju i poziva sve građane, tvrtke i medije da se uključe i svojim donacijama pomognu djeci i obiteljima na potresima razorenim područjima. Podrška i pomoć svih potrebna je kako bismo zajedno prevladali ove teške izazove te najugroženijoj djeci i obiteljima pružili podršku i sigurnost u nadolazećem razdoblju

unicef za djecu petrinje, gline, siska

Zbog razornih potresa koji su pogodili područje Sisačko-moslavačke županije, posebno područje Petrinje, Siska i Gline, središnja Hrvatska suočava se s trenutno najvećom humanitarnom krizom, a potrebe i izazovi neprestano rastu. Kako bi odgovorio na krizu, UNICEF priprema dostavu ključnih potrepština i zaštitne opreme na zahvaćena područja te osiguravanje psihosocijalne pomoći djeci i roditeljima, podršku vrtićima, školama i zdravstvenim ustanovama te institucijama iz sustava socijalne skrbi. Ova kriza ima razarajući dugoročan učinak na djecu koja su osobito ranjiva. Važno ih je zaštititi i olakšati im tešku situaciju, a i dugo nakon potresa trebat će posebnu skrb. 

UNICEF je već pokrenuo nabavu hitnih potrepština i opreme te u suradnji s institucijama procjenjuje dugoročne potrebe, a s obzirom na rastuće izazove, poziva građane i tvrtke da  donacijama pomognu djeci i obiteljima na području Petrinje, Siska, Gline i ostalih mjesta pogođenim potresima. 

Donacije djeci i obiteljima na potresima razorenim područjima pomažu osigurati:

higijenske potrepštine i zaštitnu opremu
• psihosocijalnu pomoć za djecu i roditelje 
• podršku vrtićima i školama 
• podršku zdravstvenim ustanovama i socijalnim službama.

Donirati se može na web stranici i na UNICEF-ov broj računa: HR1723600001501092524, poziv na broj 2068-98.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.