Lani je to bila ‘živa koraljna’ koja simbolizira energiju, uzbuđenje i snažne emocije, ove godine svjetski poznati institut za boje Pantone odabrao je 19-4052 Classic Blue za boju godine. Ona je mirna, duboka, jednostavna i elegantna i, kako kažu u Pantoneu, donosi svima toliko željeni spokoj u ova stresna vremena

pantone boja godine

Slavni institut za boje Pantone svake godine u prosincu proglašava boju za predstojeću godinu. Lani je to bila vibrantna koraljna, a ove godine kocka je pala na – klasičnu plavu. Zanimljiva je i činjenica da je Pantone Color Institute svoj planetarno poznati izbor započeo prije točno 20 godina, a tadašnji favorit bila je također – plava, naziva ‘cerulean’, opisana kao sve boje plavoga neba. Krug se zatvorio i 2020. nastupa 19-4052 Classic Blue.

pantone boja godine

Ona je elegantna u svojoj jednostavnosti te donosi osjećaj mira i spokoja ljudskom duhu nudeći mu utočište, a to je ono što svima najviše treba u ovo stresno, užurbano vrijeme.

pantone boja godine

"Živimo u vremenu koje zahtijeva povjerenje i vjeru, a Pantone 19-4052 izražava postojanost i samopouzdanje. Ova klasična plava je čvrsta i pouzdana nijansa na koju se uvijek možemo osloniti", rekla je izvršna direktorica Instituta Pantone Leatrice Eiseman, dodajući kako bezvremenska plava evocira beskrajno i beskonačno nebo u predvečerje, potičući nas da istražujemo onkraj poznatoga i očitoga, da zaronimo dublje, proširimo perspektivu i otvorimo se komunikaciji.

pantone boja godine

Kako bilo, godina koja slijedi nudi i cijeli jedan dan više da klasičnu plavu otkrijete u svoj raskoši i oplemenite njome život – od interijera do mode. Naravno, ako se ne možete zamisliti okruženi velikim plavetnilom, uvijek možete obogatiti dom ponekim detaljem poput mirisne svijeće ili podmetača za stol, a outfitu dodati Classic Blue torbicu, maramu ili remen. Ono što je doista važno je unijeti mir i spokoj u život. Na sve načine, pa i bojama.

pantone boja godine

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.