Nakon zapaženog nastupa na Dori 2024., karizmatični glazbenik Eugen vraća se s novim glazbenim ostvarenjem koje obećava osvojiti simpatije domaće publike. Njegova najnovija pjesma, nazvana "Dišem", predstavlja intrigantan umjetnički izraz i prvi je njegov singl nakon nastupa na natjecanju za Eurosong.

eugen disem

Eugena je publika sjajno prihvatila zahvaljujući prethodnoj uspješnici “Tišine”, koja je bila jedna od najemitiranijih pjesama na radijskim postajama i osvojila je brojne glazbene ljestvice te se našla među top 10 pjesama na Shazamu u Hrvatskoj. Kako pjevač sam kaže, i dalje je aktualna budući da mu publika svakodnevno šalje poruke. Prema riječima kritičara, “Tišine” su donijele svježinu i originalnost na domaću glazbenu scenu, stvarajući val pozitivnih reakcija i uspjeha za mladog glazbenika koji je tek na početku svog glazbenog puta, nakon što se u glumačkom već ostvario zasluživši najveću nagradu Hrvatskog glumišta za mlade glumce.

eugen disem

“Pjesma ‘Dišem’ govori o novom početku, oslobađanju starih misli, energije, o micanju starog tereta te pronalasku novog sebe. Kao što i stihovi pjesme govore, ‘napokon dišem’. Sretan sam što imam priliku objaviti novu pjesmu tek nekoliko mjeseci od prvijenca i velikog nastupa i iskustva na Dori koje je poslužilo kao sjajan poučak i temelj za rad. Veselim se reakcijama publike!”, motivirano govori Eugen.

Spot za pjesmu “Dišem” ističe se svojom artističkom izvedbom, postavljajući Eugena pod povećalo i budno oko publike. Kroz izražajne vizuale i simboliku te skulpture umjetnice Alane Kajfež, spot izaziva publiku na vlastitu interpretaciju pjesme i glavnog lika.

eugen disem

Redateljica Mirna Zgrabljić o spotu kaže: “Eugen u sebi krije nešto duboko mistično, a istovremeno zrači toplinom i umjetničkom kreativnošću. Brzo smo ‘kliknuli’ u idejama. Eugen mi je dao potpuno povjerenje da kroz vizualni dio pjesmi utkam još nekoliko slojeva koje sam iščitala iz same pjesme, a pjesma me osvojila na prvo slušanje. Želimo da svatko spot tumači na vlastiti način te da kroz prizore svatko ima vlastite asocijacije. Posebno zahvaljujemo Eugenovim kolegicama s akademije, sjajnim glumicama Josipi Anković, Teni Belčić, Maji Jakoliš, Madi Peršić, Romini Tonković i Petri Tunjić.”

Nastavljajući svoj glazbeni put, Eugen je ponovno surađivao s jednim od najcjenjenijih producenata u državi, Lockroomom i sjajnom glazbenicom Anyom G. U već postojeći trokut ljudi ovaj put se ubacio i Jan Jakovljev svojim glazbenim iskustvom i znanjem. Njihova suradnja već je rezultirala uspjehom, a publika s nestrpljenjem iščekuje kako će se nova pjesma “Dišem” uklopiti u fonoteku koju će, očito, zajedno stvarati.

Na publici je da procijeni Eugenovu novu pjesmu “Dišem”, a mi vjerujemo da će njezin artistički pristup i vrhunski spot ostaviti snažan dojam u glazbenom svijetu. Pratite Eugenove društvene mreže za najnovije informacije i više sadržaja.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.