U luksuznom hotelu Le Méridien Lav Split otvorena je samostalna izložba ilustracija svjetski poznate umjetnice hrvatskog podrijetla Maye Beus. Posjetitelji i gosti hotela imat će tako priliku tijekom ljetnih mjeseci razgledati ilustracije koje je Maya radila u svojoj dugogodišnjoj karijeri i u suradnji s klijentima iz područja mode, dizajna, arhitekture, uređenja interijera te za brojne časopise, ali i ekskluzivne ilustracije izrađene posebno za ovu priliku

mayabeus_modneilustracije_cijela

Ovu jedinstvenu i atraktivnu izložbu otvorila je autorica osobno te uzvanicima otkrila zanimljive crtice iz svoje impresivne i uzbudljive karijere koja uključuje suradnje s najpoznatijim imenima svjetske modne scene, kao što je dizajner Oscar de la Renta, modni časopisi poput Vougea i Grazia ME te Tjedan mode Mercedes Benz u Australiji. Izložba u hotelu Le Méridien Lav Split prva je Mayina izložba u Hrvatskoj na kojoj je prikazala radove koji su se inače mogli vidjeti u poznatim časopisima i studijima modnih dizajnera, a kako je i prodajnog karaktera, svi zainteresirani posjetitelji mogu djelić njezine kreativnosti unijeti i u svoje domove.

mayabeus_modneilustracije_cijela1

Tijekom karijere skupila sam veliki broj radova pa sam odlučila da je došlo vrijeme da ih objedinim i pokažem drugima. Tako je nastala ideja za samostalnu izložbu, no bilo je potrebno pronaći prikladnu lokaciju koja će svojim uređenjem i filozofijom odgovarati karakteru mojih ilustracija. Naime, inspiraciju za izložene radove pronalazim u vječitoj bajkovitosti mode i najviše me usrećuje kada mogu stvarati nešto lijepo. Upravo me ta stalna potraga za lijepim dovela u hotel Le Méridien Lav Split, koji se ističe luksuznim uređenjem te orijentacijom i podrškom različitim vrstama umjetnosti i izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što imam priliku izložiti svoje radove baš ovdje, izjavila je Maya Beus, zahvalivši pritom menadžmentu hotela Le Méridien Lav Split na uspješnoj suradnji.

mayabeus_modneilustracije_cijela2

Da je suradnja ostvarena na obostrano zadovoljstvo potvrdio je i Arnoud Zaalberg, generalni upravitelj hotela Le Méridien Lav Split koji je izrazio ponos činjenicom da je hotel ugostio prvu, ekskluzivnu izložbu Maye Beus u Hrvatskoj:

Drago nam je što smo domaćini ove ekskluzivne izložbe i što se baš u prostoru hotela Le Méridien Lav Split po prvi put mogu razgledati radovi koji su se dosad mogli naći isključivo u časopisima i dizajnerskim studijima diljem svijeta. Umjetnost i kreativno izražavanje važan su dio naše poslovne politike i iskustva koje želimo pružiti našim gostima, a Mayine su se ilustracije odlično uklopile u to te smo joj sa zadovoljstvom omogućili da se predstavi domaćim i stranim gostima hotela.

mayabeus_modneilustracije_cijela3

Nakon službenog otvorenja izložbe, uzvanici su nastavili druženje na koktel partyju uz šampanjac i poznatu, za hotel Le Méridien Lav Split karakterističnu, slasticu, francuski éclair.

Izložba je otvorena do kraja ljetne sezone, odnosno, do početka rujna. Izložba je prodajnog karaktera, a sve informacije se mogu dobiti na recepciji hotela Le Méridien Lav Split.

O Mayi Beus

Maya Beus svjetski je poznata ilustratorica porijeklom iz Vrgorca. U svom radu je originalna, a ilustracije su atraktivne i privlače pažnju. Zainteresirana je za istraživanje i razvoj područja modne ilustracije. Radila je za neke od najutjecajnijih časopisa i modnih dizajnera kao što su Vogue, Oscar de la Renta, Mercedes Benz Fashion Week u Sydneyu. Njezino se ime može naći i u knjizi modnih ilustracija Taschen, gdje je istaknuta kao jedna od 90 najboljih novih mladih umjetnika. Godine 2013. prijavila se na natjecanje za najboljeg modnog ilustratora u organizaciji Fashion Fringe u Ujedinjenom Kraljevstvu. Pobijedila je na tom natjecanju i dobila priliku skicirati završenu kolekciju na Fashion Fringe showu kao dio London Fashion Weeka.

mayabeus_modneilustracije_cijela4

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.