Ususret 2. Salonu pjenušavih vina u Zagrebu (2. 2. 2018.), sa željom da se pokaže kako se pjenušci odlično slažu i s kolačima, održano je slatko okupljanje u novootvorenom zagrebačkom restoranu Fidel Gastro, u Pavletićevoj 1. Zagrebački novinari i lifestyle blogeri imali su prilike družiti se s organizatorima Salona i gošćama Vinskim kraljicama Zagrebačke županije te kušati domaće pjenušce skupa sa slasticama u koje su ti isti pjenušci bili uklopljeni kao glavni sastojak

fidel gastro salon pjenusavih vina

Voditelj i vlasnik Fidel Gastra, poznati ugostitelj s dugogodišnjim iskustvom, Goran Vručinić, predstavio je koncept novoga zagrebačkog restorana Fidel Gastro koji je u kratkom vremenu postao »in« iako »službeno otvorenje« tek slijedi! Kombinacije kolača i pjenušaca bile su kraljevske – pa su i naše uvažene gošće - vinske kraljice Zagrebačke županije ( 1. Nataša Puhelek-Puština, 2. Irena Majcenović, i aktualna Lucija Fabek) bile uznimno zadovoljne. Vinske kraljice predstavile su projekt »Vinske kraljice Zagrebačke županije« i ispričale o svojim kraljevskim planovima za budućnost! I zaključile da je fino jesti kolače – uz pjenušce!

fidel gastro salon pjenusavih vina

fidel gastro salon pjenusavih vina

Prvi Salon pjenušavih vina u Zagrebu 2017. s velikim je brojem vinara - izlagača iz Hrvatske i Slovenije i odazivom iznad svih očekivanja, još jedanput pokazao da su pjenušava vina pravi hit. I to ne samo za praznike i svečanosti, nego i za svaki dan, za sve prilike i združivanje s hranom. 1. Salon u Zagrebu organiziran je po provjerenom modelu iz Ljubljane, uz partnera Radosne Prireditve. Iako znamo da vino govori univerzalni jezik i povezuje ljude, veza Zagreba i Ljubljane bila je uspješnija od svih očekivanja, a broj posjetitelja bio je velik. Stoga su organizatori odlučili ustanoviti međunarodnu mrežu salona pjenušavih vina »Salon of Sparkling Wines« koja će se širiti (prvenstveno po regiji) i povezati prijestolnice preko pjenušavih vina.

fidel gastro salon pjenusavih vina

Prvi salon iz mreže »Salon of Sparkling Wines« je 2. Salon pjenušavih vina Zagreb koji će u petak, 2.2.2018. otvoriti novu zagrebačku vinsku sezonu; dva tjedna kasnije, u petak 16.2.2018., 5. Salon penečih vin Ljubljana otvorit će sezonu ljubljanskih vinskih događanja. Saloni će okupiti najbolje proizvođače pjenušavih vina, vrhunske pjenušce i brojne ljubitelje pjenušavih vina. Poruka i cilj Salona jest širenje i podizanje razine kulture pijenja pjenušavih vina - kroz izobrazbu te će stoga biti organizirane - besplatne vođene degustacije za posjetitelje. 2. Salon pjenušavih vina bit će otvoren od 15h – 21h.

fidel gastro salon pjenusavih vina

Na salonu se očekuje 40-tak izlagača koji će, ako žele, svoja vina moći prijaviti na veliko međunarodno ocjenjivanje, zajedničko za oba salona.

fidel gastro salon pjenusavih vina

Cijena ulaznice za posjetitelje iznosi u pretprodaji 120kn/16 eura do 28.1.2018, a kasnije 150kn/20 eura. Ulaznice su već dostupne putem sustava Eventim te na svim prodajnim mjestima Eventima.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.