Kada se spoje ljubav prema nakitu i prema putovanjima, rezultat je očaravajući. U to smo se uvjerili kada je poznati dizajnerski par Darija Kovačević i Krešimir Petrić osnovao predivni brend nakita Lykke. Sada se ljubav širi iz Hrvatske u svijet, pa su nam donijeli sjajnu kolekciju čak iz Singapura, a riječ je o cvijeću koje ne može uvenuti i najljepša je ljubavna poruka. To je ono što želimo, zar ne?

risis nakit

Risis je cvijeće koje je vječno, a sve je davne 1976. započeo biokemičar Lee Kum Tat, koji je stvorio Risis orhideju nakon što mu je supruga tijekom šetnje Botaničkim vrtovima rekla kako bi željela da njezin omiljeni cvijet orhideje može trajati zauvijek. 

risis nakit

"Prelijepa je to romantična priča koja je nas ganula kada smo je čuli. Zamislite da vam vaš muškarac ispuni želju i stvori vječni cvijet. Iako je tehnika izrade ovog nakita strogo čuvana tajna, otkrit ću vam mali dio kako nastaje vječni cvijet. Priča o izradi započinje potragom za najljepšom orhidejom koja se rađa pod zrakama sunca i kapljicama vode u Risisovim vrtovima. Ona se pažljivo bere, pere, suši, ručno oblikuje te priprema za pozlatu u bakru koji joj daje iznimnu čvrstoću i štiti njezinu nježnost. U posljednjoj fazi susreću se znanost i umjetnost, to je ujedno i najintimniji oblik umjetnosti, a predstavlja - vječnost. Orhideja se uranja u 24-karatno zlato čime poprima tu posebnu iskru života. Nakon toga se nakit može prenositi generacijama što ga čini idealnim obiteljskim naslijeđem", govori nam Darija Kovačević koja je upravo ovakvu ogrlicu dobila u nasljeđe od majke pa joj je tako ovaj nakit od cvijeća optočenim zlatom dobro poznat dugi niz godina. 

risis nakit

Krešimira i Dariju inspirira strast prema putovanjima i prema lijepim stvarima, a imaju i dugogodišnje iskustvo u proizvodnji. Kako kažu, inspiraciju najčešće pronalaze u prirodi i drugim kulturama. Iako im se većinom sviđaju iste stvari, do idealnog rješenja dolaze uz puno razgovora i istraživanja. Upravo tako, ovaj su se put odlučili ne osmisliti neki novi brend, već u Hrvatsku donijeti nešto što oduševljava na prvu. Iznimno ih veseli to što će hrvatski ljubitelji nakita imati priliku nositi nešto drugačije od svega dosad viđenoga, a pritom iznimno kvalitetne izrade. Učinite li cvijet iz vrta vječnim, imate jedinstven primjerak jer niti jedan komad nakita nije isti. Upravo u tome je čar ovih ogrlica jer kako u prirodi ne postoje dva identična cvijeta orhideje, tako ne postoje niti dva ista nakita. 

risis nakit

"Savršeno očuvanu Risis ogrlicu izrađenu prije 25 godina, Darija je naslijedila prošle godine od majke. Osim što smo bili zadivljeni ovim jedinstvenim mehanizmom i načinom izrade Risis nakita, odlučili smo preuzeti ovaj cijenjeni brend jer tako nešto nije dostupno na našem tržištu. Kad je riječ o nakitu, uvijek težimo nečemu što ne postoji u širokoj ponudi. Risis je jedinstven, visoko kvalitetan, a opet cjenovno prihvatljiviji od konkurentskih brendova, pa se ispostavio kao pravi izbor za proširenje poslovanja. Da stvar bude bolja, ova se ogrlica može nositi na šest različitih načina, pa čak i kao remen. Zahvaljujući posebno patentiranom mehanizmu mogu se nositi oko vrata ili struka na više dužina i načina. Takozvani slider patent omogućava da privjesak u obliku cvijeta klizi na ogrlici, dajući pritom svakoj ženi mogućnost da sama odredi na kojoj poziciji i dužini želi nositi svoju ogrlicu i privjesak", otkriva Krešimir Petrić koji se ponosi Risisom koji je optočen švicarskim zlatom i paladijem.  

risis nakit

Ovaj jedinstven nakit dobio je ime po Institutu na kojem su radili znanstvenici koji su razvijali i istraživali cijeli proces izrade nakita od pravih cvjetova orhideja. Naziv Risis došao je od riječi SISIR (The Singapore Institute of Standards and Industrial Research), a nikako ne treba ni zanemariti da je upravo Risis i ponosni proizvođač trofeja za pobjednika Formule 1 za veliku nagradu Singapura. Ovaj sjajan nakit može se kupiti preko web shopa www.risisjewellery.eu, ali i u Zagrebu, od idućeg tjedna, u gift shopu Lykke u Petrinjskoj 28. 

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.