Ovaj tjedan kreću zagrebačke Tajne Griča - jedna od najposebnijih kulturno-turističkih atrakcija na svijetu! Tijekom ove kostimirane ture, upoznat ćete pitoreskni život starog Zagreba, coprnice, likove iz Šenoinih romana i Matiju Gupca, a slavna spisateljica vodit će vas kroz ulice Gornjega grada

tajne grica

Kazališni noćni obilazak Gornjim gradom, zagrebačke Tajne Griča, ove godine slave svoju desetu sezonu održavanja. Radi se o posebnom kulturno-turističkom projektu, koji se već dugi niz godina održava u Zagrebu, petkom na hrvatskom, a subotom na engleskom jeziku. U svakoj turi, uz profesionalne glumce, sudjeluju i vitezovi, glazbenici, dok su "iza kulisa” scenski radnici koji osiguravaju jedinstven doživljaj!

tajne grica

Prva tura na hrvatskom jeziku održat će se 14. lipnja, na engleskom 15. lipnja. Obilasci, koji počinju na križanju Ilice i Mesničke, održavat će se tim rasporedom sve do petka, 9. kolovoza, kada će biti održana posljednja tura, na hrvatskom jeziku. O jedinstvenosti ove ture, tijekom koje je posjetiteljima vodič kostimirani lik Marije Jurić Zagorke, govore i brojne nagrade, pohvale svjetskih medija, ali i komentari oduševljenih posjetitelja. Tajne Griča su već nekoliko godina istaknute kao jedna od top-atrakcija u Zagrebu na TripAdvisoru, dobila je i nagrade struke - 2013. Tajnama  priznanje Hrvatske turističke zajedice u kategoriji Kulturnog itinerera, godinu ranije projekt je dobio nagradu Croatian Business Tourism za najbolji marketinški program hrvatskog poslovnog turizma, a National Geographic Traveller uvrstio ju je na popis najboljih noćnih doživljaja na svijetu!

tajne grica

Tajne Griča osmislio je kreativni tim Katapult promocije, a realizira se u suradnji i uz potporu Turističke zajednice grada Zagreba. Redateljski koncept projekta potpisuje Anja Maksić Japundžić, koja je radila i na istraživanju građe i oblikovanju scenarija, koji sadrži brojne povijesne priče i legende iz zagrebačke i hrvatske povijesti. Tajne Griča jedinstveni su projekt koji na inovativan način predstavlja povijesnu i kulturnu baštinu na način koji je atraktivan svim generacijama - domaćih i inozemnih turista, ali i Zagrepčana!

Ulaznice se mogu rezervirati na 091 4615 672, ili kupiti na www.ulaznice.hr!

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.