FREYWILLE umjetničke minijature od emajla su sinonim za originalan dizajn posvećen širenju ljubavi prema umjetnosti, proslavi kulturne različitosti te suptilan način za isticanje individualnosti. Koloristični i upečatljivi motivi zbog kojih je ovaj nakit toliko neodoljiv, nadahnuti su remek-djelima Gustava Klimta, Claudea Moneta, Friedensreicha Hundertwassera, kao i istaknutog protagonista Art Nouveaua Alphonsea Muche. Dragocjeni, ručno oslikani emajl , utjelovljuje promišljenu i radosnu interpretaciju pomno odabranog umjetnikovog opusa, a ukrašen je autentičnom vještinom koju je FREYWILLE tijekom godina razvio do savršenstva

freywille

Još od davne 1951. godine svaki komad dragocjenog FREYWILLE nakita izrađuje se ručno u bečkom ateljeu s puno ljubavi te s posebnom pažnjom prema najsitnijim detaljima. Sam postupak sastoji se od preko 100 pojedinačnih koraka precizne ručne obrade i pečenja emajla, a prethodi mu iznimno složeni istraživački proces .

freywille

freywille

Od nekoliko mjeseci pa do čak dvije godine, FREYWILLE umjetnici posvećeni su opsežnom zaranjaju u život i djela velikana slikarstva, temeljitom izučavanju formi, simbolizma te tehnika očaravajućih slika, a kako bi se jedinstvenim postupkom finog emajliranja, kroz komad unikatnog nakita u nevjerojatnim bojama, vjerodostojno oživio uzbudljiv trenutak prošlosti ili utjelovila lijepa filozofska poruka za sve one koji cijene umjetnost te gledaju na život kao izvor stalne inspiracije.

freywille

Usuradnji s najljepšim muzejima svijeta FREYWILLE je pokrenuo kreativnu inicijativu u 35 zemalja pod nazivom FREYWILLE Summer Of Art. Pridružite se uzbudljivoj ljetnoj avanturi otkrivanja muzejskih blaga. Krenite na zabavnu šetnju muzejima te fotografirajte najljepše trenutke prošlosti , potražite nadahnuće u bogatim muzejskim zbirkama i saznajte zašto su muzeji živopisan izvor osjećaja za sva čula.

freywille

Vaša kreativnost bit će nagrađena u foto natječaju koji u Hrvatskoj organiziraju FREYWILLE i Muzej za umjetnost i obrt u Zagrebu. O detaljima natječaja možete se informirati u FREYWILLE butiku, Preradovićeva 2 ili putem njihove Facebook stranice. U galeriji razgledajte dojmove sa šetnje Muzejem za umjetnost i obrt koji potpisuje likovni događaj godine čarobnom izložbom „Barokni sjaj Venecije - Tiepolo i suvremenici“ .

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.