Kao prvo, nismo sigurni je li želja za obrijanim i golim intimnim dijelovima žene upravo ono što mi same želimo ili je to još jedan način ugađanja muškarcima i njihovim seksualnim fantazijama

brazilska depilacijaVećina vas jako dobro zna što je brazilska depilacija, a mnoge su je već i isprobale. Brazilska depilacija je način odstranjivanja dlačica sa ženskog tijela, koji podrazumijeva da se, osim nogu i prepona, toplim voskom dlačice uklone i s područja genitalija te da se eventualno ostavi tek tanka crtica dlačica tik uz stidne usne.

Nimalo ugodni rizici

Brazilska je depilacija na cjeniku gotovo većine kozmetičkih salona u Hrvatskoj i, kako nam kažu stručnjaci iz beauty centra LPG EndermoSpa, nije nikakva rijetkost da joj se žene podvrgavaju. To uopće ne čudi u svekolikoj pomami za potpuno glatkim i bezdlakim ženskim tijelima, koja više podsjećaju na 14-godišnje Lolite nego na odrasle žene. Ali, tko voli nek' izvoli... Ipak, nismo sigurni je li želja za obrijanim i golim intimnim dijelovima žene upravo ono što mi same želimo ili je to još jedan način ugađanja muškarcima i njihovim seksualnim fantazijama. Jer ako tijelo nije kao u porno filmu ili na fotošopiranoj fotografiji, onda valjda nije privlačno...

U svakom slučaju, zahvat je bolan, ali intenzitet boli ovisi o nizu faktora - prije svega o osobnoj toleranciji na bol, o jačini folikula stidnih dlaka, o njihovoj dužini i naravno, ne manje važno, o vještini stručnjaka koji obavlja brazilsku depilaciju. Područja koja se inače najčešće depiliraju toplim voskom su noge, bikini zona, lice, abdomen i ruke, dok sve ostale dijelove tijela žene, zapravo, depiliraju na vlastitu odgovornost, upozoravaju liječnici.

Temi brazilske depilacije posvećujemo se i zbog toga što još uvijek traje procedura izglasavanja regulative koja bi u američkoj državi New Jersey zabranila brazilsku depilaciju, nakon što su krajem prošle godine dvije žene teško ozlijeđene završile u bolnici s otkinutim komadima kože i teškom infekcijom.

Brazilska depilacija vrši se, naime, na području na kojem je koža iznimno tanka, a dlačice nešto jače nego na ostatku tijela. Crvenilo, iritacija, urastanje dlačica i lakše infekcije stoga nisu rijetkost. Zbog toga, ako već želite brazilsku depilaciju, pažljivo birajte kozmetički salon u kojem ćete to postići.

Obratite pažnju na higijenu u salonu, posebno vodeći računa o sljedećim važnim stvarima:

- vraća li se već upotrebljeni vosak u topilicu pa upotrebljava ponovno
- mijenjaju li se patrone na glavama epilatora s toplim voskom
- stavlja li se na krevet čisti papir nakon svakog klijenta
- nosi li kozmetičarka tijekom brazilske depilacije kirurške rukavice od tankog lateksa
- upotrebljava li opće dezinfekcijsko sredstvo širokog spektra djelovanja (antibakterijsko, antimikotično itd.), poput Octenogsepta.

Ne zaboravite i to da se učestalim depiliranjem genitalnog područja, koža oko stidnih usana počinje smežuravati i gubiti na elastičnosti, zbog neprestanog „guljenja".

žena, gaćice s cvijetomEstetika i seksualni užitak

Razlozi intimnog brijanja najčešće su estetske prirode. Potpuno izbrijane žene su tijekom 2000-ih postale ideal ljepote. Drugi razlog za epilaciju genitalija toplim voskom je uvjerenje kako je to više higijenski. No, valja istaknuti da se zapravo radi više o osjećaju da je bezdlako područje ujedno i čišće, jer intimna higijena više ovisi o redovitom pranju, čistom donjem rublju, redovitim ginekološkim pregledima i opreznom seksualnom ponašanju, a ne o uklanjanju dlaka s intimnog područja.  

Osim toga, dlake oko spolnih organa imaju vrlo važnu ulogu - prije svega, ublažavanja dodira između rublja i osjetljive kože, posebno čuvajući kožu i sluznicu od niza kemikalija, potencijalnih alergena i slično, sadržanih u tekstilu (prašak za pranje, omekšivač, boje...). 

Većina žena zapravo se podvrgava brazilskoj depilaciji iz dva razloga - onoga čisto estetskoga i onoga seksualnoga (dva razloga koji su zapravo povezani) - povećavanje seksualnog užitka kod oralnog seksa veće je i za ženu i za većinu muškaraca koji pružaju oralno zadovoljstvo. Prije svega, zbog toga što žena direktno na koži intenzivnije osjeća sve dodire, a muškarcu, pak, nisu puna usta dlaka. 

Pa vi sada, kako želite...

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.