IPL djeluje na smanjenje znojenja smanjenjem količine izlučivanja znojnih žlijezda direktno i trajnim uklanjanjem dlačica indirektno. Mehanizam trajnog uklanjanja dlačica IPL-om je dobro poznat (djelovanje pulsnog svjetla na kromatofore - u ovom slučaju melanin dlačica)

žena, znojenje

Danas se više ne moramo dvoumiti između cijene ili kvalitete. Medicinska IPL tehnologija uklanja suvišnu dlakavost sa svih dijelova tijela sigurno, brzo i efikasno. Serija od par tretmana osigurava dugotrajan efekt izuzetno velikog postotka trajno uklonjenih dlačica sa svih dijelova tijela pa tako i ispod pazuha što onda rezultira smanjenim znojenjem. E, sada, kakve veze imaju dlačice s prekomjernim znojenjem?

Dr. med Lea Homolak, voditeljica ECHO poliklinike, objašnjava: "Hyperhidrosis ili prekomjerno znojenje je čest poremećaj koji stvara mnogo nezadovoljstva. Procjenjuje se da 2% -3% populacije pati od pretjeranog znojenje ispod pazuha (od aksilarne hiperhidroze) ili na dlanovima i tabanima (palmopalntarne hyperhidroze). Znojenje je neugodno jer ostavlja mrlje na odjeći, neugodan miris te komplicira poslovne i društvene interakcije."

Dakle, IPL djeluje na smanjenje znojenja smanjenjem količine izlučivanja znojnih žlijezda direktno i trajnim uklanjanjem dlačica indirektno. Mehanizam trajnog uklanjanja dlačica IPL-om je dobro poznat (djelovanje pulsnog svjetla na kromatofore - u ovom slučaju melanin dlačica). Mnoge pacijentice su same primijetile da se nakon tretmana IPLom manje znoje. Djelovanje je svakako lokalno, a ne sistemsko kao kod peroralne terapije (antiholinergicima) i nema apsorpcije kemijskih spojeva iz antiperspiransa (aluminum chloride hexahydrate)... Djelovanje zrake je 3 mm ispod površine kože. Nije bolno i sam tretman traje oko 10-ak minuta.

Dr. Lea Homolak objašnjava kako je i za uklanjanje dlačica i za smanjenje znojenja broj tretmana IPL-om individualan. "Najčešće između 3-6 puta, u razmacima oko 3 tjedna. Cijena tretmana je oko 500 kn po tretmanu. Nakon tretmana se manje znojite, a i nemate problema s neželjenim dlačicama ispod pazuha. Tretman nije ograničen godišnjim dobom, ali ne bi trebalo tretirana mjesta izlagati suncu 2-3 tjedna prije i nakon zahvata.", zaključuje dr. Homolak i dodaje da se po potrebi tretman može i ponoviti.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.