Svi pričaju o Lux-Factor 4D Hyaluron kremi i stalno je gledam po medijima. Naveliko je hvaljena i navodno je odlična alternativa botoxu pa sam je i ja odlučila isprobati i s vama podijeliti dojmove

lux factor 4d hayluron krema

Krema Lux-Factor Wild 4D Hyaluron dolazi u količini od 50 ml, u ambalaži s pumpicom koja je zaštićena, a sve se nalazi u kutiji. Ono što je prvenstvena prednost kreme jest činjenica da je možete koristiti i za lice i za osjetljivo područje oko očiju pa ne morate imati dva zasebna proizvoda, već jedan. Iako je riječ o kompaktnoj gustoj njezi, drago mi je da je u ovakovoj ambalaži na pumpicu, jer je to puno higijenskije nego teglica u koju stalno unosite bakterije prstima i zrakom.

Kao što već dobro znate svi koji me pratite, imam mješovitu do masnu kožu, pa nisam bila sigurna hoće li meni odgovarati ovako intenzivna anti-age njega. Hijaluronske kreme koje obećavaju borbu protiv dubokih bora za mene su inače suviše masne i komedogene.

No s obzirom da je ova krema indicirana za sve tipove kože, ipak sam je odlučila isprobati. Koristim je sada već skoro 3 tjedna i učinci su odlični. Dakle, sve vi koje imate mješovitu do masnu kožu, a ipak želite učinkovitu anti-age njegu, slobodno možete koristiti ovu kremu. Ona vas, dakako, neće matirati, ali vas neće niti dodatno zamastiti ili vam začepiti pore. Da se razumijemo, ovo nije lagana krema – tekstura joj je gusta i kompaktna i kada je nanesete na lice osjetit ćete gusti bijeli sloj za koji ćete na prvu imati osjećaj da se teško upija. Budite pažljivi s istiskivanjem jer vam je potrebna doista mala količina. Količina zrna graha je dovoljna za lice, područje oko očiju i usana te vrat. Ne pretjerujte jer je riječ o izdašnoj gušćoj teksturi.

lux factor 4d hayluron krema

lux factor 4d hayluron krema

lux factor 4d hayluron krema

Krema je odlično maziva i nakon prvotnog osjećaja da ste na lice stavili neku jako tešku gustu njegu, zapravo dolazi iznenađanje – tekstura se ravnomjerno i brzo upija, bez da ostaje i klizi po površini kože ili ostavlja težinu. Ostaje osjećaj lakoće, nahranjenosti, duboke hidratacije i iznimne zaglađenosti. Moja koža je jako zavoljela ovu kremu – lice mi je u odličnom stanju – koža je unificirana, glatka, fleksibilna, a tijekom dana se ne masti pretjerano, usprkos činjenici da je već prilično vruće i da se inače u takvim okolnostima moje lice jako sjaji. Imam osjećaj da su mimičke borice oko očiju i usana (i jedna koju imam iznad lijeve obrve, koju stalno podižem), dosta pliće.

lux factor 4d hayluron krema

lux factor 4d hayluron krema

Glavni sastojak ove kreme je, dakako, kako joj samo ime kaže – hijaluronska kiselina. Ona je već godinama iznimno popularan sastojak mnogih kućnih i salonskih njega/tretmana protiv bora. Pronađena je prije nekih 60-ak godina u oku, a nalazi se i u vezivnom tkivu, hrskavici i zglobovima te, najviše, u našoj koži. U beauty industriji se koristi jer potiče proizvodnju kolagena, zaslužna je za elastičnost i hidrataciju kože jer veže na sebe i 1000 puta veću količinu vode. Kada smo mladi, hijaluronske kiseline u organizmu imamo puno, ali kako starimo, njena razina drastično pada. Koža tada gubi elastičnost, postaje obješena, dehidrirana i izborana. Iako nisam kemičar, laički ću reći da hijaluronska kiselina ima velike molukule, i da je to njen najveći problem kod prodiranja u kožu kada je nanosimo u kremama. Naime, zbog svoje velike molekularne težine, ovakvi proizvodi ne ulaze duboko u dermis i i samo mogu pružiti zaštitu i hidrataciju kože u gornjem sloju.

lux factor 4d hayluron krema

Ipak, i znanost i kozmetika napreduju pa moderni proizvodi, poput Lux-Factor 4D Hyaluron kreme, sadrže tzv. djelomično fragmentiranu hijaluronsku kiselinu koja prodire nešto dublje pa jača obranu kože protiv vanjskog stresa – pušenja, sunca, suhog zraka, loše prehrane, nespavanja... I ono što je najvažnije – izrazito izdašno hidratiziraju – vlaže kožu s dugotrajnim učinkom. Ono što je također jako važno, ova krema sadrži patentiranu europsku hijaluronsku kiselinu, a ne generičku kinesku, koja nije ispitana.

Bez pretjerivanja vam mogu reći da je ovo jedna od onih krema kod kojih su učinci vidljivi golim okom – stanje lica će vam se, vjerujem, brzo popraviti – koža će biti pupasta, elastična, glatka i mladolika. Ja sam se navukla i ovo je definitivno proizvod kojem ću se vraćati.

lux factor 4d hayluron krema

Cijena: 249 kn
www.lux-factor.com

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.