Svi znamo da prekomjerno izlaganje direktnoj sunčanoj svjetlosti ljeti kada je ona najjača – u vrijeme između 11 i 17 h – može uzrokovati ozbiljna oštećenja kože koja mogu biti trajna i čak opasna po život ako se to čini često i u dužem vremenskom periodu

prirodna zastita od sunca

Štetne UV zrake mogu uzrokovati trajna oštećenja kože koja na kraju mogu rezultirati čak i malignim oboljenjima tog našeg najvećeg organa. Prirodne kreme za sunčanje najbolji su odabir za zaštitu kože od UV zračenja.

- Daleko do toga da sunčanje nije zdravo ili da je nepotrebno. Sunce je najveći izvor D-vitamina koji je neophodan za ljudska bića, za njihovo zdravlje, život i normalno funkcioniranje – navodi Snježana Mikulčić Jakopović iz Kuće magične trave, hrvatskog proizvođača ekološke kozmetike. Manjak D-vitamina može biti štetniji čak i od opeklina uzrokovanih prekomjernim sunčanjem i zbog toga je dobro boraviti na suncu, dobro je sunčati se, ali je vrlo važno da naša koža bude zaštićena prirodnim sredstvima za zaštitu od UV zraka i s odgovarajućim SPF faktorom.

Preplavljeni smo različitim konvencionalnim proizvodima za zaštitu od sunca, s raznim SPF faktorima čak do 80. Pretjeranim mazanjem takvim kremama blokira se prirodno stvaranje D-vitamina u organizmu i organizam slabi.

Za očuvanje zdravlja kože vrlo je bitan i beta-karoten sadržan u mrkvi, pospješuje i ubrzava tamnjenje, dobijanje ljepše brončane boje i štiti kožu. Također, E-vitamin je vrlo važan i za vrijeme i poslije sunčanja jer djeluje protiv oštećenja kože i pomaže u njihovu oporavku. U prirodi postoji i velik izbor biljaka koje posjeduju zaštitni faktor, pa tako je već svima poznato da maslinovo ulje koje je najrasprostranjenije u prehrani i kozmetici ima veoma niski zaštitni faktor, otprilike 2, karite maslac ima prirodni faktor 4, ulje lješnjaka ima faktor od 15 do 20, ulje čileanske masline također itd. Upravo na bazi prirodnih ulja i maslaca s prirodnim zaštitnim faktorom potrebno je birati kreme za zaštitu od sunca.

prirodna zastita od sunca

Kuće magične trave lansirala je prirodnu kremu za sunčanje koja sadrži u sebi macerat mrkve i nevena u maslinovu ulju – prirodni beta-karoten, E-vitamin koji štiti kožu od oštećenja i popravlja već nastalu štetu, organsko hladno prešano ulje lješnjaka i karite maslac u kombinaciji s cinkovim oksidom – netoksičnim mineralom koji stvara mehaničku zaštitu od sunca. Za njegu kože nakon sunčanja, Kuća magične trave pripremila je Losion za poslije sunčanja koji će kožu nahraniti bogatim uljima sjemenki badema i marelice, ublažiti crvenilo nevenom i protuupalnim hidrolatom smilja te rashladiti hidrolatom mente, a oduševiti mirisom čokolade i lavande...

Uživajte na suncu jer vam je D-vitamin prijeko potreban, odaberite doba dana kada sunce nije najjače i tu i tamo preskočite mazanje kremom kako biste potakli organizam da sam stvara D-vitamin.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.