Kada čujem ime Kleopatra, odmah pomislim na njene oči, na taj hrabar i dramatičan look! Osnova ovakvog looka je tamnija brončana podloga sa sjajem. Fokus su oči, plavo-zelene i zlatne nijanse, istaknute i povećane tušem ili crnom olovkom te snažno definirane obrve. Za obraze i usne koriste se vrlo neutralne nijanse

Irena Herceg
Irena Herceg

Beauty Tips & Tricks by Irena Gojić

Moderan Kleopatra look zadržava dramatično crno iscrtane oči sa sjenilima od neutralnih preko zlatnih i smeđih do sivih i crnih. Bez obzira želite li se za neki party odjenuti kao Kleopatra ili samo želite dodati malo dramatičnosti u vaše svakodnevno rutinsko šminkanje, evo kako ćete se našminkati:

1. Nanesite tekući puder i puder u kamenu ili prahu kao i obično. Imajte na umu da su drevni Egipćani vjerovali da je tamna koža najljepša, pa se obično koristi tamnija podloga i bronzer jer daju vašoj koži preplanuli, brončani izgled (pazite na vrat).
2. Koristite srednje ili tamno smeđu olovku za obrve te ispunite svoje obrve. Slobodno ih iscrtajte nešto veće i dulje nego što su vaše, ali opet ne pretjerujte i nastojte da linija obrva bude ravna.
3. Nanesite sjenilo na cijeli kapak sve do obrva, u unutrašnji kut oka možete dodati malo zlatnog ili srebrnog sjenila, ovisi koje ste sjenilo stavili na cijeli kapak.
4. Iscrtajte oko uz gornje i donje trepavice te izvucite liniju prema nosu i iz vanjskog kuta oka ravno. Što je deblja i dulja linija izgled je dramatičniji!
5. Na trepavice nanesite nekoliko slojeva maskare ili stavite umjetne trepavice za još dramatičniji izgled!
6. Na jagodice samo nanesite malo više bronzera nego na cijelo lice, a na usne neutralan ruž, gotovo ništa!

kim kardashian i emma watson
Kim Kardashian osim što je oči našminkala u Kleopatra stilu (zlatno sjenilo, puno crne olovke i jako naglašene trepavice), dodatno je i šiškama naglasila "egipatski" look. Emma Watson s puno zlatnog i brončanog sjenila te dramatičnim crnilom oko očiju

elizabeth taylor kao kleopatra
Najpoznatija holivudska Kleopatra - Elizabeth Taylor - savršena inkarnacija slavne egipatske vladarice i vjerno preuzimanje starog egipatskog stila šminkanja

www.irenamakeupartist.com

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.