Jedno od najvećih i najočekivanijih mirisnih lansiranja ove jeseni je svakako novi miris s potpisom brenda Versace – Dylan Turquoise. Čim je prije nekoliko tjedana stigao u hrvatske parfumerije podigao je veliku prašinu među ljubiteljicama parfema – prije svega zahvaljujući svojoj neodoljivoj ambalaži, čarobnoj tirkiznoj boji bočice, koja prati simboliku imena, ali dakako i svojom vrhunskom olfaktornom konstrukcijom – miris je doista prekrasan i vrlo poseban

versace dylan turquoise

Prije otprilike dva tjedna stigla mi je ova čudesno lijepa tirkizna bočica koja u sebi krije novi Versace miris Dylan Turquoise. Već samim svojim izgledom miris Dylan Turquoise utjelovljava sve ono glamurozno, senzualno, fatalno i monumentalno, što je karakteristično za brend Versace – brend koji volimo upravo zbog neodoljivo šarmantne talijanske raskoši. S druge strane, Versace jako pozorno prati vibracije novih trendova, tako da ova toaletna voda i vizualno i svojim mirisnim efektom donosi jednu novu modernost za generacije koje dolaze. Definitivno, ono što svi najprije komentiraju kada vide ili uzmu u ruke novi Versace Dylan Turquoise je prekrasna bočica koja podsjeća na amforu, evocirajući tako vjernost koju brend gaji prema grčkoj mitologiji, uz uvijek prisutnu glavu Meduze decentno postavljenu u njeno središte, koja je do dan danas ostala prepoznatljiv simbol Versacea. Bočica zavodi i svojom tirkiznom nijansom, prizivajući svjetlucanje morske površine pod zrakama sunca.

versace dylan turquoise

Ono što me svi najprije pitaju vezano za ovaj miris jest – kakva mu je trajnost, s obzirom da se radi o EDT verziji, dakle, toaletnoj vodi, za koje znamo da su nešto lakše i slabije od EDP-a, odnosno parfemskih voda. Upravo to odmah želim istaknuti – nevjerojatnu trajnost i postojanost mirisa – iznenadila sam se koliko se ova toaletna voda dugo zadržava na koži, kreirajući prekrasne mirisne varijacije tijekom nošenja. Iskreno, ja ga "manijakalno" nosim otkako mi je stigao i ne mogu se nauživati njegovog prekrasnog mirisa. Već me dugo do te mjere nije oduševio neki parfem iz luksuzne komercijalne sfere, koji po svom notnom sastavu spada u lakšu lepršaviju kategoriju, s glavnim karakteristikama kristalno svježe citrusno-drvenaste obitelji (ja sam malo više za gurmanske jače mirise).

versace dylan turquoise

No krenimo redom, Versace Dylan Turquoise formalno je opisan kao živopisan i blistav miris – kao eksplozija svjetlosti i svježine. Stoje li mu ti epiteti? Apsolutno! Iako tehnički nema nikakvih akvatičnih nota, on svojom kristalnom svježinom podsjeća malo i na mirise takvog tipa. Otvara se sočno i svježe – u gornjim notama dominira prekrasan limun Primofiore, koji osigurava primarni učinak zeleno-svježe kiselkaste arome. U gornjem dijelu strukture, miris ostaje u citrusnom tonu pa limun prati talijanska mandarina sa Sicilije, pružajući sočnost i razigranost. Gornje note zaokružene su razbuđujućim, iskričavim ružičastim paprom koje pripremaju teren za lagano smirenje prema notama srca.

Note srca ostaju na tragu svježine i sočnosti zahvaljujući soku guave, koji je kombiniran s delikatnim tonovima jasmina i frezije. Ovaj dio olfaktorne konstrukcije donosi egzotično tropski ton u cijelu priču, s prizvukom toplih dana kasnog ljeta i nagovještaja jeseni.

versace dylan turquoise

No najveće iznenađenje je molekula Clearwood, kreirana isključivo za ovaj miris – ona je upravo onakva kakav joj je i naziv (u slobodnom prijevodu) – prozirno drvo. Dakle, baza mirisa je prekrasna i vrlo posebna – temeljena na Clearwood molekuli koja je spoj drveta i mahovine i ima topao, jantarni, šumski učinak te savršeno paše uz dodir bijelog mošusa, koji zaokružuje miris.

Sve u svemu Versace Dylan Turquoise je prekrasan spoj svježine i topline, razigranosti i elegancije, iskričavosti i smirenosti. Vrlo je ženstven i senzualan, dugo se zadržava na kosi i koži te donosi auru nenametljivo svježeg, ali prepoznatljivog mirisnog glamura. Ova verzija mirisa nadopunjuje kolekciju Versace Dylan Blue obitelji, u kojoj se još nalaze ženski i muški Dylan Blue, o kojima smo mnogo pisali na portalu kada su lansirani prije nekoliko godina.

versace dylan turquoise

Kako bi jedna sretna čitateljica među prvima isprobala ovu jedinstvenu toaletnu vodu, pripremili smo vam je na poklon. Dobitnica je:

VIKTORIA ŽUGAJ, KRK

Vjerujem da ćete, baš kao i ja, uživati u prekrasnom izgledu i još boljim notama ovog prelijepog mirisa te mi javiti svoje dojmove.

Cijene:
Dylan Turquoise Edt 30ml; 429,80 kn
Dylan Turquoise Edt 50ml; 599,90 kn
Dylan Turquoise Edt 100ml; 795,00 kn
Dostupno u Parfumerijama Martimex.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.